Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
Mister B
Recensent:
Wim Bos
Organisatie vorm:
BV
Product:
Leren kleding en erotische speeltjes

Aantal medewerkers:
30
Branche:
Retail
Website:
www.misterb.com

mr-b-portret

Mister B is een wereldmerk op het gebied van hoge kwaliteit leren kleding en erotische speeltjes voor mannen. In talloze landen is Mister B een begrip in de homoseksuele gemeenschap. Het begon 20 jaar geleden met een winkel in de Warmoesstraat in Amsterdam, opgericht door Wim Bos. Vandaag de dag is Mister B uitgegroeid tot een wereldwijd concern, bestaande uit vele winkels, een groothandel en internetbedrijf. Mister B heeft meerdere eigen winkels in Amsterdam en Berlijn, een franchise in Parijs en Antwerpen en over de hele wereld 18 shop-in-shops. Het bedrijf draagt trots uit, en dat vrijheid op seksueel gebied overal vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Koppel Advies heeft al meer dan 10 jaar de eindverantwoordelijkheid voor mijn cijfers

De eerste 5 jaar van Mister B had Wim genoeg aan een kleiner administratiekantoor dan Koppel Advies. “De administratie was toen heel basaal: ik wist hoeveel er binnen kwam en hoeveel eruit ging; dat waren mijn geldstromen. Ik kreeg netjes een jaarrekening en de belastingaangifte werd gedaan.” Maar na die 5 jaar begon het te wringen: “Ik wist dat ik vroeg of laat moest overstappen naar een kantoor dat de capaciteit én kennis had om ervoor te zorgen dat ik op een goede manier kon groeien.” Toch duurde het nóg 5 jaar voordat Wim uiteindelijk overstapte naar Koppel Advies. “Dat was het moment waarop mijn bedrijf heel wat gedifferentieerder werd, met uitsplitsingen, dochterbedrijven, werkmaatschappijen en een Duitse GmbH.” Op dat moment splitste ook de administratie van Wim: “Ik moest méér dan één boekhouding gaan voeren, en dan wordt het dus allemaal een stuk ingewikkelder.”

Nico Koppel werd bij Wim geïntroduceerd als iemand die op belastingtechnisch gebied veel weet, en raad kan geven. “Ik had hen nodig om de groei van Mister B mogelijk te maken, in goede banen te leiden.” En dat deed Koppel op betrouwbare wijze. Sindsdien is Wim klant gebleven: “Inmiddels ligt de eindverantwoordelijkheid voor mijn administratie, boekhouding, jaarcijfers en aangiftes al meer dan 10 jaar bij Koppel Advies.”

Koppel Advies heeft mijn vertrouwen nooit beschaamd

Een van de grote administratieve wijzigingen die Mister B heeft doorgevoerd, is het bijhouden van de boekhouding in Exact. “Zonder deze vorm van automatisering zouden de cijferstromen sowieso niet meer te hanteren zijn geweest, laat staan inzichtelijk.” Toen Wim overstapte heeft Koppel ook de overgang naar Exact begeleid.

Een keer per maand komt Bas Hollenberg van Koppel Advies op het kantoor van Mister B, om de administratie te verzorgen. “Zodat de belastingaangiftes goed en op tijd gedaan kunnen worden.” Wat dat betreft vertrouwt Wim volledig op Koppel Advies: “Dat is immers precies waar ik ze voor inhuur, en ze hebben mijn vertrouwen nog nooit beschaamd. Ook niet als het gaat om de scherpte op subsidies, aftrekposten en andere belastingtechnische zaken. Als ondernemer houd je daar geen rekening mee, heb je die kennis niet. Daar heb je echt een partij voor nodig die kennis van zaken heeft, en dat is Koppel Advies absoluut. Dat is hun specialiteit.”

Je moet een administratiekantoor hebben dat je kunt vertrouwen

Wim kan rustig zeggen dat Mister B zonder Koppel Advies ten onder was gegaan aan totale chaos: “Ik had ze gewoon nodig toen mijn succes begon te groeien. Of een vergelijkbaar bedrijf, natuurlijk; Koppel is daarin niet uniek. Maar feit is dat ík gekozen heb voor Koppel, en dat is me goed bevallen.” Als ondernemer heb je een goed administratiekantoor nodig dat bij je maat past, en op dit moment is dat Koppel Advies voor Mister B.

“Ik ben blij dat mijn administratie op orde is, dat iedere maand op tijd de belastingaangiftes verzorgd worden, en dat de lonen op tijd en keurig netjes verzorgd bij mij aangeleverd worden. Als je je als ondernemer daar allemaal zorgen over moet maken, word je leven erg zwaar. Een administratiekantoor dat je kunt vertrouwen is dan ook heel veel waard.”

De oude situatie

Tot ongeveer 10 jaar geleden werd de administratie van Mister B verzorgd door een klein administratiekantoor. In die tijd werd de boekhouding van het bedrijf steeds complexer door de explosieve groei. De maat van Mister B oversteeg het administratiekantoor. Uit die noodzaak stapte eigenaar Wim Bos over naar een groter kantoor. Hij werd geïntroduceerd bij Koppel Advies, en koos ervoor om daar voortaan zijn boekhouding onder te brengen.

De oplossing

Koppel Advies werd verantwoordelijk voor de gehele administratie van Mister B. Zij hebben het bedrijf begeleid bij de ontwikkeling van een te overzien klein bedrijf naar een complexe organisatie met een beheerbedrijf, een dochterbedrijf, werkmaatschappijen en een Duitse GmbH. De administratie werd daardoor ook exponentieel ingewikkelder. Mister B had de capaciteit van Koppel Advies eenvoudigweg nodig om dat aan te kunnen.

De voordelen

  • Betrouwbaar
  • Goede kennis van belastingregels
  • Op tijd met belastingaangiftes
  • Zorgde ervoor dat de groei van Mister B hanteerbaar werd
Send this to a friend