Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Icoontje-Administratie-Aangifte-2

Aangifte dividendbelasting

Heeft u dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders van uw onderneming? Heeft u zelf dividend ontvangen en wilt u weten welke gevolgen dit heeft voor uw fiscale situatie?

De uitkering van dividend gaat altijd gepaard met de aangifte van dividendbelasting. Als uitkerende partij bent u verplicht om dividendbelasting in te houden en hiervan aangifte te doen, terwijl u de dividendbelasting als ontvangende partij kunt verrekenen met andere belastingen. Ook vrijstellingen zijn in sommige situaties mogelijk.

De specialisten van Koppel Advies helpen u graag om te bepalen wat in uw geval de juiste koers is en kunnen altijd een correcte aangifte dividendbelasting voor u verzorgen.

Hoe werkt dividendbelasting?

Dividendbelasting is een afzonderlijke belasting die naast de inkomsten- en vennootschapsbelasting geheven wordt. Wanneer een organisatie dividend uitkeert aan haar aandeelhouders is zij veelal verplicht om deze belasting in te houden en binnen een maand aangifte van de dividendbelasting bij de Belastingdienst te doen. Ontvangt u dividend, dan heeft u dus al belasting betaald.

Omdat dividend echter ook via inkomsten- en vennootschapsbelasting belast wordt, is hier sprake van een voorheffing. Ontvangers mogen de dividendbelasting hierdoor geheel of gedeeltelijk met andere belastingen verrekenen. Ook wordt er in bepaalde gevallen vrijstelling verleend, bijvoorbeeld wanneer u dividend ontvangt uit een deelneming.

Ontdek onze veelzijdige dienstverlening

Advies en ondersteuning bij de aangifte dividendbelasting

Bent u voornemens om dividend uit te keren en heeft u hulp nodig bij de verplichte vermogens- en liquiditeitstoets? Wilt u weten welke regels er gelden voor de aangifte dividendbelasting en welke er op uw situatie van toepassing zijn?

Koppel Advies heeft alle kennis in huis die nodig is om u effectief te ondersteunen. Wij analyseren uw bedrijf of persoonlijke financiën, bepalen de optimale fiscale koers en geven praktisch advies om deze te kunnen implementeren.

Heeft u vragen over de aangifte dividendbelasting en wilt u deze graag met een specialist bespreken? Neem dan contact op met Koppel Advies en maak een afspraak met ons team.

Send this to a friend