Aangifte dividendbelasting

Heeft u dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders van uw onderneming? Heeft u zelf dividend ontvangen en wilt u weten welke gevolgen dit heeft voor uw fiscale situatie?

De uitkering van dividend gaat altijd gepaard met de aangifte van dividendbelasting. Als uitkerende partij bent u verplicht om dividendbelasting in te houden en hiervan aangifte te doen, terwijl u de dividendbelasting als ontvangende partij kunt verrekenen met andere belastingen. Ook vrijstellingen zijn in sommige situaties mogelijk.

De specialisten van Koppel Belastingadviseurs helpen u graag om te bepalen wat in uw geval de juiste koers is en kunnen altijd een correcte aangifte dividendbelasting voor u verzorgen.


Hoe werkt dividendbelasting?

Dividendbelasting is een afzonderlijke belasting die naast de inkomsten- en vennootschapsbelasting geheven wordt. Wanneer een organisatie dividend uitkeert aan haar aandeelhouders is zij veelal verplicht om deze belasting in te houden en binnen een maand aangifte van de dividendbelasting bij de Belastingdienst te doen. Ontvangt u dividend, dan heeft u dus al belasting betaald.

companie_img2

Omdat dividend echter ook via inkomsten- en vennootschapsbelasting belast wordt, is hier sprake van een voorheffing. Ontvangers mogen de dividendbelasting hierdoor geheel of gedeeltelijk met andere belastingen verrekenen. Ook wordt er in bepaalde gevallen vrijstelling verleend, bijvoorbeeld wanneer u dividend ontvangt uit een deelneming.

Ontdek onze veelzijdige dienstverlening

Bedrijfs- & organisatie advies

Bedrijfs- & organisatieadvies

Wilt u meer grip krijgen op de processen in uw organisatie? Kampt u met lastige strategische vragen, of wilt u weten waar de beste kansen liggen voor uw bedrijf? Koppel Belastingadviseurs staat garant voor professioneel advies op maat.

Fiscaal advies

Fiscaal advies

Heeft u vragen over uw belastingsituatie? Het team van Koppel Belastingadviseurs biedt fiscaal advies van de hoogste kwaliteit. Wij geven u een scherp inzicht in uw fiscale verplichtingen en helpen u om de optimale aanpak te vinden.

Administratie & aangifte

Administratie & aangifte

Bent u vaak teveel tijd kwijt aan uw zakelijke administratie? Wilt u graag uw belastingaangiftes uitbesteden bij een professional? Koppel Belastingadviseurs neemt alle fiscale verplichtingen moeiteloos van u uit handen.

  • Behoefte aan advies? Vraag het één van onze adviseurs
  • Type de tekst

Advies en ondersteuning bij de aangifte dividendbelasting

Bent u voornemens om dividend uit te keren en heeft u hulp nodig bij de verplichte vermogens- en liquiditeitstoets? Wilt u weten welke regels er gelden voor de aangifte dividendbelasting en welke er op uw situatie van toepassing zijn?

Koppel Belastingadviseurs heeft alle kennis in huis die nodig is om u effectief te ondersteunen. Wij analyseren uw bedrijf of persoonlijke financiën, bepalen de optimale fiscale koers en geven praktisch advies om deze te kunnen implementeren.

Heeft u vragen over de aangifte dividendbelasting en wilt u deze graag met een specialist bespreken? Neem dan contact op met Koppel Belastingadviseurs en maak een afspraak met ons team.

companie_img
Advies op maat Selecteer uw branche om de meest relevante informatie te ontvangen

Blijf up-to-date Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief