Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Icoontjes-voor-Home-1.1-2

Gedeeld geven

Zou u graag een deel van uw vermogen aan een goed doel willen schenken? Bent u op zoek naar een schenkingsvorm die fiscaal gunstig is en optimaal gebruikmaakt van uw donatie?

Gedeeld geven is de laatste jaren steeds populairder gewonnen. Deze nieuwe vorm van schenken is geïnspireerd op planned giving, een vorm van schenken die in Amerika al langere tijd wordt toegepast. Gedeeld geven splitst uw schenking in twee delen, waarbij een deel aan u ter beschikking blijft staan en levenslang rendement genereert.

Bent u tenminste 60 jaar oud en beschikt u over vermogen dat u wilt schenken? Laat u dan door Koppel Advies voorlichten over de voordelen van gedeeld geven.

Hoe werkt gedeeld geven?

Gedeeld geven is een innovatieve manier om bij leven geld te doneren: u draagt een geldsom van minimaal €250.000 over aan de Stichting Gedeeld Geven en wijst een of meerdere goede doelen aan die bij de stichting zijn aangesloten. Uw gift wordt vervolgens in twee delen gesplitst. Het ene deel wordt direct ter beschikking gesteld aan het goede doel. Het andere deel dient als koopsom voor een levenslang jaarlijks rendement dat vervolgens per jaar of per kwartaal aan u wordt uitgekeerd.

Het jaarlijkse rendement van gedeeld geven bedraagt minimaal 3% en is verder afhankelijk van uw eigen wensen en uw persoonlijke omstandigheden. De manier waarop de schenkingsvorm is opgezet is bovendien fiscaal zeer aantrekkelijk.

Ontdek onze veelzijdige dienstverlening

De voordelen van gedeeld geven

Gedeeld geven biedt diverse voordelen ten opzichte van conventionele schenkingsvormen. Ten eerste is het geld in tegenstelling tot bij een legaat direct beschikbaar voor het goede doel. Hierdoor kan uw donatie sneller benut worden. Ook kunt u ervoor kiezen om op de hoogte gehouden te worden van wat het goede doel precies met uw bijdrage doet, waardoor u zelf resultaat ziet.

Daarnaast kunt u via gedeeld geven flink besparen op uw inkomstenbelasting. U kunt een groot deel van uw gift van de Belastingdienst terugkrijgen in Box 1 en bespaart óók nog eens op belastingheffing in Box 3.

Wilt u meer weten over gedeeld geven? Koppel Belastingadviseurs biedt u graag een antwoord op maat. Neem contact op met ons team en maak vandaag nog een afspraak.

Send this to a friend