Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Icoontje-Administratie-Aangifte-2

De werkkostenregeling uitgelegd

Heeft u personeel in dienst? Zo ja, dan heeft u als werkgever ieder jaar de ruimte om onbelaste vergoedingen aan uw medewerkers te verstrekken. Deze vergoedingen zijn echter wel aan strenge regels gebonden. Deze zijn vastgelegd in de werkkostenregeling, ook wel bekend als de WKR.

Al sinds 2011 voorziet de werkkostenregeling Nederlandse werkgevers van de mogelijkheid om hun personeel belastingvrij te vergoeden. Dit kan een kerstpakket of een maaltijd zijn, maar ook een fiets, of andere producten of diensten.

Vanaf 2015 is het gebruik van de werkkostenregeling in dergelijke gevallen verplicht. Dit heeft gevolgen voor uw administratie en fiscale situatie. Koppel Advies kan u alles uitleggen over de WKR en het gebruik ervan.

Duidelijkheid over fiscaal voordelige vergoedingen

Vroeger was de regelgeving rondom vergoedingen en verstrekkingen aan medewerkers bijzonder onduidelijk. Voor praktisch iedere vergoeding of verstrekking bestonden andere specifieke regels. Veel werkgevers wisten hierdoor niet waar ze aan toe waren en er ging veel tijd verloren aan uitzoekwerk.

De werkkostenregeling is in feite ontwikkeld om een einde te maken aan deze onduidelijkheid. De werkkostenregeling vervangt alle andere regels omtrent vergoedingen. Dit maakt de zaken in theorie een stuk duidelijker voor werkgevers. Maar de werkelijkheid blijkt complexer dan verwacht. Ook de werkkostenregeling brengt zorgen en papieren rompslomp met zich mee.

Ontdek onze veelzijdige dienstverlening

Effectief omgaan met de nieuwe werkkostenregeling?

Volgens de werkkostenregeling van 2015 mag u tot 1,2% van de totale fiscale loonsom van uw organisatie besteden aan verstrekkingen en vergoedingen. Dit heet de forfaitaire ruimte. Besteedt u meer, dan betaalt u over het resterende bedrag 80% belasting – een aanzienlijk percentage. Is de vergoeding noodzakelijk voor het uitoefenen van de functie van de medewerkers, of is er sprake van een korting op producten uit uw branche, dan telt deze niet mee voor de werkkostenregeling.

De werkkostenregeling is vanaf 2015 voor alle Nederlandse werkgevers verplicht. De WKR heeft dus ook gevolgen voor uw bedrijfsvoering. Koppel Advies kan u helpen om hier tijdig op te anticiperen.

Heeft u vragen over de WKR, of wilt u advies over uw fiscale situatie? Neem dan contact op met een van onze medewerkers en maak direct vrijblijvend een afspraak.

Send this to a friend