Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Aurifex IT

Naam organisatie:
Aurifex IT
Recensent:
David Smits
Organisatie vorm:
BV
Aantal medewerkers:
1
Branche:
Consultancy
Dienst:
Consultancy en Management
Website:
www.aurifex.nl/

Aurifex IT

David Smits startte in 1996, tijdens zijn studententijd, met zijn eerste bedrijf: Basket Builders, een bedrijf dat internetapplicaties maakte in de tijd dat internet nog een ‘hype’ was. De eerste locatie van het bedrijf was de Mandemakerssteeg in Amsterdam. “Een heel vies steegje”, aldus David. Dat vieze steegje werd wél de inspiratie voor de naam: ‘Basket Builders’. 10 jaar later verkocht hij het bedrijf, dat inmiddels zo’n 25 werknemers telde. Nu heeft David zijn eigen freelance consultancybureau: Aurifex. Hij verhuurt zichzelf als softwareconsultant en projectmanager, met name aan de overheid. Vanuit Aurifex is hij verantwoordelijk geweest voor de realisatie van www.internetconsultatie.nl, een website voor publieke consultatie van nieuwe wet- en regelgeving die door alle ministeries gebruikt wordt.

In 15 jaar financieel advies van Koppel heb ik nooit gedacht aan overstappen

“In het begin hadden we een boekhouder die alleen cijfertjes invulde. We leverden onze papieren aan, hij deed hocuspocus, en we kregen ‘iets’ terug. Maar of dat goed was? Of het fiscaal klopte?” Die onzekerheid vrat aan David en zijn partner. “We hadden sowieso niet het vertrouwen dat deze persoon ons kon helpen om onze administratie goed op te zetten. En ondertussen waren we wél bezig met groei, met het aannemen van personeel, etc. Het bedrijf werd administratief snel complexer.” En dus was er gedegen advies nodig: hoe pak je het administratief goed aan? Hoe behaal je het meeste fiscale voordeel binnen de kaders van de wet- en regelgeving? Het is lang geleden en David weet het niet meer precies, maar Koppel werd warm aanbevolen door een relatie. “Nu zijn we 15 jaar verder, en ik heb nooit gedacht aan overstappen. Vanaf de eerste ontmoeting had ik vertrouwen in hun kennis, dienstverlening en service. Dat vertrouwen hebben ze nooit beschaamd.”

Ik wil bezig zijn met ondernemen. Koppel doet de administratieve bijzaken, en doet dat goed

Vertrouwen. Dat heb je nodig als je belangrijke administratieve processen uit handen geeft: “Boekhouding, personeelsadministratie, belastingen… Alles is in handen van Koppel.” David zou het ook niet anders willen: “Als ondernemer ben je bezig met je klanten, hen verder helpen, je producten in de markt zetten, etc. Alle administratieve zaken daaromheen zijn noodzakelijk kwaad. Het is dan fijn dat je een partner hebt die dat vóór je doet, en goed doet.” Natuurlijk: in theorie kun je het allemaal zelf. “Maar stel je eens voor dat je dan al die wetten en regels gaat bestuderen, en veranderingen bijhoudt. En dat dan weer moet vertalen naar je eigen situatie. Nee: dat doet Koppel voor mij. Dat voelt als een groot gemak, en een grote geruststelling.” Koppel biedt daarnaast grote meerwaarde als het om financieel advies gaat: “Koppel is altijd attent: zonder dat ik er zelf om hoef te vragen wijst hij mij op dingen waar ik op moet letten, valkuilen die ik moet vermijden, risico’s die ik loop.” David begrijpt dankzij Koppel ook waar het om gaat: “Ze weten de meestal complexe theorie voor mij goed te vertalen naar begrijpelijke taal.” Dat advies was ook hard nodig toen David Basket Builders verkocht: “Koppel heeft naar de verkoopcontracten gekeken en die verbeterd. Het was heel fijn dat zij meekeken en mij bijvoorbeeld wezen op juridische valkuilen.”

Koppel Advies weet met hun financieel advies het meeste uit mijn kapitaal te halen

Ook privé voorziet Koppel David van waardevol financieel advies. “Het was Koppel die me adviseerde om voor mijn woning geen hypotheek bij de bank te nemen, maar bij mijn eigen BV. Als ondernemer is het in deze tijden lastig om bij een bank een hypotheek te krijgen. Banken zijn niet meer zo flexibel. Maar mijn eigen BV is dat natuurlijk wél. Een groot voordeel is ook dat ik de rente niet aan een bank afdraag, maar aan mijn eigen BV. Daarmee behaal ik een hoog rendement op mijn eigen kapitaal.” Koppel weet altijd hoe David het meeste voordeel haalt uit zijn geld, én het meeste fiscale voordeel behaalt: “Ik heb verschillende BV’s. Koppel weet waar ik mijn winst moet leggen zodat ik het voordeligste uitkomt. Uiteraard altijd binnen de grenzen van wat toegestaan is. Dat zijn dingen die ik zelf nooit zou kunnen; daar heb je specialistische kennis voor nodig.” Specialistische kennis, proactief advies, altijd meedenkend. Nee, dat maakt Koppel niet het goedkoopste belastingadvieskantoor. Maar: “Het is het geld waard.”

De oude situatie

In het eerste jaar van Basket Builders hadden David en zijn compagnon een boekhouder gevonden, maar die vonden ze vanaf het begin eigenlijk ‘niks’. David had niet het idee dat hij erg zijn best deed. Bovendien begrépen ze ook niet wat de boekhouder deed: van cijfers hadden ze geen verstand. Ondertussen groeide Basket Builders. De administratie werd dus ingewikkelder: personeelsadministratie, salarisadministratie, pensioenopbouw… Ze wilden daarom iemand die niet alleen cijfers invulde, maar ook advies gaf.

De oplossing

Koppel Advies werd hen aangeraden. Vanaf het eerste contact was het gevoel goed: Koppel gaf niet alleen proactief, concreet advies, maar wist de complexe materie ook goed uit te leggen. Ook in de jaren erna stond Koppel David met raad en daad bij, met name toen Basket Builders verkocht werd. Koppel heeft toen de verkoopcontracten beoordeeld. Ook gaf Koppel David het goede advies om zijn huis vanuit zijn BV te financieren. Dat gaf zijn kapitaal extra rendement.

De voordelen

  • Betrouwbaar: David kent Koppel nu al heel lang, en heeft nooit de neiging gehad over te stappen
  • Proactief: constant geeft Koppel (on)gevraagd advies, waardoor David valkuilen omzeilt
  • Koppel houdt kennis over wet- en regelgeving goed bij, en geeft op basis daarvan op maat advies
  • Koppel is in staat ingewikkelde kennis behapbaar en begrijpelijk te maken voor ondernemers
Send this to a friend