Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Wijziging Pensioenwetgeving 2015

Per januari 2015 wordt de pensioenwetgeving gewijzigd. Een wijziging van de wetgeving zorgt voor aanpassingen in de administratie. Zorg dat u op tijd begint met het aanpassen van uw pensioenafrekeningen, om straks niet voor onaangename verrassingen te staan.

Loon van maximaal €100.000
Wanneer over 10 weken de nieuwe regels ingaan mag er nog pensioen worden opgebouwd over een loon van maximaal €100.000. Mocht de pensioenopbouw de grens van €100.000 passeren waarbij de pensioenbrief niet wordt aangepast, dan is er sprake van een bovenmatig pensioen en volgt een verplichte uitkering waarover moet worden afgerekend.

Netto pensioenopbouw
Mocht blijken dat een pensioen op basis van opbouw van € 100.000 pensioengevend salaris niet toereikend is, dan blijft pensioenopbouw mogelijk. In het verleden kon bij zo’n pensioentekort bij de inkomstenbelasting de premie voor aanvulling van het pensioen via een lijfrente worden afgetrokken. Per januari 2015 blijft de mogelijkheid bestaan tot extra pensioenopbouw. Bij de inkomstenbelasting wordt dit vanaf die tijd ‘netto pensioenopbouw’ genoemd. De aanvulling op het pensioen wordt dan direct afgetrokken en de uitkering wordt pas in de toekomst belast.

Indien u nog niets heeft aangepast is het verstandig om nu actie te ondernemen. Wilt u meer informatie over de nieuwe pensioenwetgeving? Neem gerust contact op met Koppel Belastingadviseurs, via info@koppeladvies.nl

Send this to a friend