Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Welke drie deadlines wachten u begin 2016 op?

Als ondernemer krijgt u geen moment rust. Aan het begin van het nieuwe jaar staan drie deadlines u op te wachten. Te weten: het indienen van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel, de correcties over de omzetbelasting van 2015 en het berekenen van de eindheffing van de werkkostenregeling. Voor alle drie ligt de deadline op 1 februari aanstaande.

1) Het deponeren van de jaarrekening, wanneer?

BV’s dienen elk jaar de jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. De flex-BV zorgt voor verwarring over de precieze datum. De flex-BV is de wetswijziging van oktober 2012 die ervoor zorgt dat het makkelijker is om een besloten vennootschap op te richten. Ondernemingen uit het pre-flex-BV-tijdperk horen de jaarrekening te deponeren voor 1 februari dit jaar. Voor andere ligt die datum op 1 januari. Na dit jaar wordt deze deadline voor iedereen gelijkgeschakeld. Om verwarring te voorkomen geldt dan voor alle BV’s 1 januari als deadline.

2) Corrigeren van de omzetbelasting

Heeft u het afgelopen jaar netjes uw omzetbelasting betaald? Maar blijkt uit uw financiële administratie dat u over 2015 te veel of te weinig heeft betaald aan de fiscus? Dan dient u dit bedrag te corrigeren door middel van het formulier Suppletie omzetbelasting. Zit u onder de 1000 euro aan te veel of te weinig btw dan corrigeert u dat met de btw-aangifte die u uiterlijk 1 februari moet verzenden. U kunt dan tevens aan de slag met het Besluit Uitsluiting Aftrek van voorbelasting. Dit komt om de hoek kijken als u geld heeft uitgegeven aan giften en relatiegeschenken of voorzieningen voor uw personeel, zoals een kerstpakket. Maar de btw die u hierover heeft betaald, valt niet altijd af te trekken als voorbelasting. Houd daar rekening mee.

3) Het berekenen van de eindheffing van de werkkostenregeling

Nog een klus voor deze maand. Het gaat om de eindheffing van de werkkostenregeling (WKR). Wilt u die in één keer over heel 2015 berekenen? Dan dient u met het volgende rekening te houden. Zoals het berekenen van het totale fiscale loon en de vrije ruimte over 2015. Denk ook aan loonbestanddelen, vergoedingen, verstrekkingen, terbeschikkingstellingen en het eindheffingsloon.

Meer weten over het berekenen van de eindheffing van de WKR? Heeft u hulp nodig bij het deponeren van de jaarrekening of het corrigeren van de omzetbelasting? Koppel Belastingadviseurs staat altijd klaar om te helpen.

Send this to a friend