Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Welke deadlines zijn relevant voor juli?

We beginnen met de belangrijkste deadline voor juli. Eentje die u financieel voordeel kan opleveren. Nooit weg, nietwaar? Tot 1 juli geldt het lage btw-tarief van 6 procent voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar. Na deze datum moet u het doen met een tarief van 21 procent. Stuc- en schilderwerk behouden de 6 procent btw.

Heeft u dus nog een klus te verrichten? Wees er dan snel bij. Maar let wel op. Om binnen de oude regeling te vallen moeten de werkzaamheden vóór 1 juli 2015 zijn beëindigd. Gaat dat niet lukken, dan geldt het btw-tarief van 21 procent. Nog een tip: houd rekening met de levertijden.

Vroeg cijferwerk voor de advocatuur

Dan een belangrijke deadline voor advocaten. Hoewel u waarschijnlijk gewend bent om in het derde of vierde kwartaal uw jaarcijfers te berekenen, dient u de verlies- en winstrekening nu al paraat te hebben. De Nederlandse orde van advocaten wenst dat u op 1 juli de verlies- en winstrekening gereed heeft. Een nieuwe regeling.

De orde wil schoon schip maken door het overzicht te behouden over de financiële situatie binnen de advocatuur. In het verleden kwamen er te veel schandalen naar buiten over malversaties, betalingsachterstanden en faillissementen van advocaten. Met name onder de mindere goden. De Orde wil voorkomen dat de bedrijfstak een slechte naam krijgt.

Wees erop tijd bij met het melden van de EU-btw

Ze zorgt voor veel vraagtekens: de Mini One Stop Shop-regeling (MOSS). Ze is bedoeld voor telecommunicatie-, omroep- en elektronische diensten (digitale diensten) die worden geleverd in andere EU-lidstaten. Met deze regeling kunt u de btw die u over deze diensten moet betalen aangeven via één land. Namelijk het lidstaat waar u hiervoor geregistreerd staat.

De Belastingdienst moet op 20 juli de btw-melding digitaal hebben ontvangen en stuurt die door naar het betreffende lidstaat. Een dag of meer later valt niet aan te bevelen. De boetes in sommige landen, als u daar staat geregistreerd, kunnen hoog uitvallen en de Nederlandse Belastingdienst geldt als het braafste jongetje van de klas en zal u weten te vinden.

Heeft u vragen over het btw-tarief? Komt u als advocaat niet uit de verlies- en winstrekening? Of heeft u moeite met de MOSS? Neem contact op met Koppel Belastingadviseurs.

Send this to a friend