Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Welke deadlines komen eraan in augustus?

Drie deadlines voor deze maand. We beginnen met de btw. Dat de Nederlandse btw op facturen valt af te trekken voor de btw-aangifte is bekend. Heeft u ook buitenlandse btw betaald en wilt u die terugvragen bij de Belastingdienst? Dan dient u daarvoor uiterlijk 1 september een apart verzoek te doen bij de fiscus. Dat terugvragen gaat via de site van de Belastingdienst.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Uw bedrijf moet in Nederland gevestigd zijn. U gebruikt de goederen en diensten voor btw-belaste prestaties en u doet geen aangifte in het land waarvan u de btw terugvraagt. Er zijn ook drempelbedragen. Bij een verzoek na afloop van het kalenderjaar gaat het om een btw-bedrag van minstens 50 euro. Dient u een verzoek in tijdens het kalenderjaar dan moet het btw-bedrag minstens 400 euro zijn, over een periode van ten minste drie maanden.

De volgende deadline: de verhuurderheffing

Alsof het nog niet genoeg is voor de maand september valt er nog een deadline te melden. 30 september is de uiterste datum om aangifte te doen van de verhuurderheffing. Als het goed is, heeft u daarover een uitnodiging ontvangen van de Belastingdienst als u meer dan tien woningen in bezit heeft die bestemd zijn voor verhuur.

Voor deze aangifte geldt de volgende voorwaarde: u kunt aangifte doen als u op 1 januari 2015 in Nederland meer dan tien huurwoningen had met een huurprijs niet hoger dan 710,68 euro. Als ondernemer moet u voor de aangifte zijn op de speciale ondernemerssite van de Belastingdienst en als particulier kunt u met behulp van uw DigiD inloggen bij de fiscus.

De laatste deadline: de geruisloze inbreng van een bv

Uw eenmanszaak draait goed. U scoort mooie resultaten. Dan ligt uitbreiding haast voor de hand. Een manier om uw eenmansbedrijf om te zetten naar een bv is de geruisloze inbreng. Bij deze omzetting gaat de balans van uw eenmanszaak over naar die van uw bv. Geruisloos houdt in: zonder af te rekenen met de Belastingdienst.

Maar de fiscus wil wel wat van u weten en dat is – de onderbouwing van – het minimale aandelenkapitaal. Dat moet minstens 0,01 euro zijn. Wilt u de eenmanszaak met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015 geruisloos in een bv omzetten? Dan heeft u tot 1 oktober 2015 de tijd om dat te doen.

Komt u er niet uit wat betreft de buitenlandse btw, de verhuurderheffing of de geruisloze inbreng van uw bv? Neem gerust contact op met Koppel Belastingadviseurs.

Send this to a friend