Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Welke deadlines komen er eind 2015 aan?

Aan alles komt een eind. Dus ook aan het jaar 2015. Het slot daarvan komt zo langzamerhand in zicht en dan is het tijd om het jaar 2016 begroeten. Zo’n jaarwisseling betekent nieuwe deadlines. We nemen er op dit blog vier met u door: de meldingsplicht eigenwoningschuld, toetsen vrije ruimte, suppletie omzetbelasting en de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting.

1) Meldingsplicht eigenwoningschuld

De Belastingdienst wil graag zo veel mogelijk weten. Ook als het gaat om welke schulden gerelateerd zijn aan uw eigen woning. Met de gegevens die de Belastingdienst van uw bank ontvangt, is hij niet tevreden. Ook eigenwoningschulden en hypotheken voor de koop of verbouwing van een huis, die niet afgesloten zijn bij een Nederlandse bank, moeten worden gemeld. Houd wel rekening met de renteaftrek. U dient de informatie uiterlijk 31 december ingestuurd te hebben.

2) Toetsen vrije ruimte

Wat is vrije ruimte? Binnen de werkkostenregeling, dat wil zeggen alle vergoedingen, verstrekkingen en ter beschikking gestelde voorzieningen die tot het loon uit huidig dienstverband horen, kunt u hooguit 1,2% van uw totale fiscale loon, ook wel de vrije ruimte, besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. U kunt één keer per jaar toetsen of u de vrije ruimtegrens passeert. Tegen het einde van het kalenderjaar rekent u het totale fiscale loon van uw werknemers uit over het lopende jaar en dan bent u er.

3) Suppletie omzetbelasting

Moet u omzetbelasting betalen en wilt u weten of u over het afgelopen jaar te veel of te weinig btw hebt betaald? Dan moet u de btw-aangifte corrigeren door middel van het formulier suppletie omzetbelasting. Hiermee kunt u een aangifte over een tijdvak corrigeren of juist over een heel kalender- of boekjaar. Zelfs een correctie over de afgelopen vijf jaar is mogelijk. Nu maar hopen dat u te veel heeft betaald en geld terugkrijgt.

4) Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting

Wie als ondernemer vennootschapsbelasting betaalt, weet wat het begin van het jaar inhoudt. U ontvangt een voorlopige aanslag. Controleer deze aanslag goed en voer wijzigingen door als dat nodig is. U moet vennootschapsbelasting betalen, maar u heeft geen aanslag ontvangen?

Dat betekent niet dat u de dans ontspringt. Sterker nog indien u moet betalen en u meldt dat niet op tijd dan betaalt u minimaal 8% belastingrente. Vraag daarom een voorlopige aangifte aan. Bij een hogere of lagere te verwachten winst kunt u een wijziging van de voorlopige aanslag aanvragen.

Duizelt u het wat deze deadlines precies inhouden? Koppel Belastingadviseurs staat u graag bij in woord en daad. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over deze vier deadlines.

Send this to a friend