Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Opgelet: nieuwe deadlines

Denk je de moeder der deadlines achter de rug te hebben gehad, juist ja die van de aangifte van de inkomstenbelasting op 1 mei, dan doemen er alweer nieuwe belangrijke data op. Deadlines die keihard staan. Al dachten we dat ook van de inkomstenaangifte, maar daarvoor verleende de Belastingdienst vijf dagen uitstel.

De volgende drie data dienen rood omcirkeld in de agenda te komen staan. Voor 1 juni kunt u uitstel aanvragen voor de aangifte van de vennootschapsbelasting. Tot 30 juni kunt u een onderneming inbrengen in een BV en tot 1 september kunt u toeslag vragen voor het jaar 2014.

Deadlines met kans op voordeel

Waarom is het goed om deze data te onthouden? Het inbrengen van een eenmanszaak, VOF of maatschap in een BV is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk. En wie is er nou niet gevoelig voor een voordeel? Overigens zijn er uitwijkmogelijkheden om later dit jaar een onderneming in te brengen. Dan moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Dan de vennootschapsbelasting. Om uitstel te krijgen vraagt u het formulier Aanvraag Individueel uitstel inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting aan. Wie niet tijdig aangifte doet, kan een boete verwachten. Wat betreft de toeslag. U kunt huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget voor 2014 aanvragen tot 1 september 2015. Ook dat scheelt in de portemonnee.

De Belastingdienst is niet altijd zo coulant

Deze drie deadlines staan aardig in beton gebeiteld. Dat de Belastingdienst in april kwam met uitstel van de aangifte van de inkomstenbelasting was mooi meegenomen voor de laatkomers. Maar ga er niet van uit dat de Belastingdienst elke keer zo coulant is. Het is immers niet altijd feest.

Wilt u meer weten over het inbrengen van uw onderneming, de vennootschapsbelasting en het fiscaal partnerschap? Neem contact op met Koppel Belastingadviseurs.

Send this to a friend