Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Echtscheiding: de Fiscale Impact

De afhandeling van een echtscheiding zorgt voor een enorme berg (papier)werk. Een aantal fiscale punten wordt hierin vaak over het hoofd gezien, terwijl ze wel grote financiële gevolgen hebben. Wij denken graag met u mee, en zetten er drie voor u op een rijtje:

De Onderneming
Een punt dat nogal eens aan de aandacht ontsnapt. In het geval van een eigen onderneming spreekt men, zelfs wanneer een echtscheiding netjes verloopt, van een ‘fiscaalbelaste handeling’. Met als gevolg dat er toch moet worden afgerekend, ook wanneer de onderneming een BV betreft. Als oplossing zijn er verschillende doorschuifregelingen van kracht. Maar in lang niet alle gevallen is zo’n doorschuifregeling handig. Daarom is het zaak om ieder geval apart te bekijken.

De Woning
De problematiek rond de verdeling van een eigen woning is vaak een bron van ergernissen. Wie blijf er in het huis wonen? Of wordt het toch verkocht? De verschillende varianten binnen één echtscheiding zijn vaak eindeloos. Een fiscale slangenkuil waar bovendien grote belangen mee zijn gemoeid.

Het Pensioen
De pensioenrechten, wederom een punt dat weleens wordt overgeslagen. Wanneer men netjes uit elkaar gaat maar eerder geen aanvullende regelingen heeft getroffen, kan dat leiden tot een afkoop van het pensioen. Maar let op: deze maatregel heeft een enorme belastingaanslag als gevolg.

 

Wilt u meer informatie over de fiscale impact van een echtscheiding? Neem gerust contact op met Koppel Belastingadviseurs, via info@koppelbelastingadviseurs.nl.

Send this to a friend