Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Dividenduitkering 2014

Om de economie een impuls te geven besloot het kabinet om het percentage van de dividendbelasting in 2014 tijdelijk te verlagen van 25% naar 22%. Per 1 januari 2015 stopt deze maatregel waardoor het wellicht voordelig is om nog dit jaar een dividenduitkering te doen. Waar moet u op letten? Wij bespreken enkele punten van aandacht.

Voordeel

Bent u als directeur-grootaandeelhouder (dga) met een BV van plan dividend uit te keren tot maximaal € 250.000,-? Dan hoeft u dit jaar slechts 22% in plaats van de gebruikelijke 25% inkomstenbelasting te betalen. Uw voordeel kan nu oplopen tot € 7.500,-. Heeft u een (fiscaal) partner? Dan kunt u nogmaals maximaal € 250.000,- uitkeren, het voordeel verdubbelt dan tot € 15.000,-.

Afweging vooraf

Voor er dividend kan worden uitgekeerd moet worden bekeken of de BV wel over voldoende liquide middelen beschikt. En wanneer de BV een pensioenverplichting heeft, moet er worden nagegaan of er na uitkering van het dividend nog voldoende over is om de toegezegde pensioenen te kunnen betalen. Is dit allemaal in orde, dan kan de vergadering van aandeelhouders besluiten dat er dividend mag worden uitgekeerd. De aangifte dividendbelasting wordt gedaan op het moment van uitkering.

Is dividenduitkering tegen een verlaagd tarief van 22% de juiste keuze? Wij helpen u graag verder. Neem gerust contact op met Koppel Belastingadviseurs, via info@koppeladvies.nl

Send this to a friend