Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Belastingplan Eigen Woning 2015

Per januari 2015 gelden er nieuwe regels voor mensen met een eigen woning. Om hen tegemoet te komen en de woningmarkt uit het slop te trekken heeft de overheid destijds een aantal maatregelen genomen. Wij bespreken drie voorbeelden waarvan de looptijd wordt verlengd:

6% BTW-tarief op arbeidsloon verbouwing en renovatie
Wanneer u uw huis wil verbouwen of renoveren betaalt u een verlaagd BTW-tarief van 6% op arbeidskosten. De termijn waarin deze tegemoetkoming geldt, wordt verlengd naar 1 juli 2015. De materiaalkosten blijven met een BTW-tarief van 21% belast.

Verhuisregeling met hypotheekrenteaftrek
Stel u heeft een eigen woning, koopt een nieuwe woning maar wil deze eerst renoveren voor u verhuist. Dan mag u volgens de huidige regels de hypotheekrente maximaal twee jaar aftrekken. Hetzelfde geldt in het geval u direct een nieuwe woning betrekt terwijl uw oude woning nog te koop staat. Ook dan is de hypotheekrente van de oude woning twee jaar lang aftrekbaar. Per januari 2015 wordt deze termijn wettelijk vastgesteld op maximaal drie in plaats van twee jaar.

Aftrek restschuld
Mocht u uw woning voor een lager bedrag verkopen dan de waarde zoals is vastgesteld in uw hypotheek, dan heeft u te maken met een restschuld. De woning staat zogenaamd ‘onder water’. Onder de huidige normen kunt u de rente van de restschuld aftrekken bij de aangifte van uw inkomstenbelasting. De termijn waarbinnen u van deze regeling gebruik mag maken staat nu op tien jaar. Per 1 januari 2015 wordt deze opgerekt naar vijftien jaar.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe belastingplannen m.b.t. een eigen woning? Neem gerust contact op met Koppel Belastingadviseurs, via info@koppeladvies.nl

Send this to a friend