Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

4 bijzondere fiscale voordelen voor IT sector

Heel voorzichtig trekt het economisch herstel aan, we durven weer! Gevolg daarvan: nieuwe producten, nieuwe cliënten, nieuwe markten. Maar om dat te realiseren zal er eerst moeten worden geïnvesteerd. Investering in productontwikkeling met uw medewerkers, maar ook de aanschaf van allerlei zaken  om de doelen te realiseren.

Weet u dat u al die investeringen kunt verhalen op de fiscus. Een scala aan fiscale mogelijkheden van investeringsfaciliteiten maken het mogelijk om uw terugverdientijd van investeringen aanmerkelijk te versnellen zodat u uw geld eerder terug heeft verdiend.

Wat is er mogelijk aan fiscale faciliteiten?
Om een kort en helder inzicht te geven in de verschillende opties, specifiek voor de IT sector, zetten we het eens in een overzichtelijk rijtje van de belangrijkste faciliteiten:

  • Speur en Ontwikkeling aftrek (S&O): Ook bekend als de Willie Wortelaftrek en specifiek bedoeld voor ondernemersuren voor hun speur en ontwikkelingswerk;
  • Afdrachtvermindering Speur en ontwikkelingshulp: een vermindering van afdracht van loonheffingen en premies volksverzekeringen van werknemers die zich met speur- en ontwikkelingswerk bezighouden;
  • Research & Development aftrek (RDA): een aftrek voor investeringen. en bijbehorende uitgaven in verband met speur en ontwikkelingshulp;
  • Innovatiebox: lagere tarieven voor de winst behaald met de zelf ontwikkelde immateriële activa

Zijn dit ‘stand alone’ faciliteiten of mag ik combineren?
De verschillende genoemde opties zijn prima en naar hartenlust te combineren en versterken derhalve uw fiscale voordeel. Het geheel hangt af van een slimme planning vooraf.

Kan ik nog meer halen uit mijn investeringsplannen?
Jazeker, naast nog enkele algemene fiscale opties rondom investeren is er nog de mogelijkheid om middels de diverse vormen van subsidie uw voordeel te behalen.  Veelal gaan bij subsidies en de fiscale aftrek de aanvraagprocedures in een gezamenlijke aanvraag zodat u ook slechts één loket treft om uw zaken te regelen.

Lastig?
Subsidies, belastingen en dan ook nog investeren dat klinkt voor u op het eerste gehoor lastig. Wilt u weten hoe deze faciliteiten het beste voor u kunnen werken? We denken graag met u mee, bel ons op 020 3445900.

Send this to a friend