Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Sofie Nyst

Belastingadviseur

Sinds: Mei 2020

Opleiding: Europees en internationaal fiscaal recht aan de UvA

Werkte hiervoor: Kees de Boekhouder

Sofie Nyst

Sofie is blij dat ze als belastingadviseur bij Koppel Advies echt iets kan toevoegen voor klanten. Naast uitzoeken hoe ze hen van het beste fiscale advies kan voorzien, houdt ze zich bezig met allerlei soorten aangiftes.

‘In mijn vorige baan was ik boekhouder voor kleine bedrijfjes. Omdat ik meer verdieping wilde én ik wilde blijven leren en groeien, ben ik na 3,5 jaar iets anders gaan zoeken.

Ik kende Koppel al, omdat ik mensen met complexe belastingvragen hiernaartoe verwees. In het eerste gesprek met Nico en Stan heb ik ze gevraagd naar het type klanten. Dat is heel uiteenlopend: van particuliere klanten tot grote bedrijven. Het was een heel ontspannen gesprek. Later heb ik Bas nog een keer gesproken en kon ik na mijn opzegtermijn meteen hier aan de slag.

Stan en Nico werken me heel goed in. Ik was op zoek naar iemand die me veel kon leren. Die heb ik gevonden in Nico: hij is mijn mentor op adviesgebied. Nico is zeer ervaren en heel kalm in zijn uitleg. Daar leer je veel meer van dan dat je zelf uit boeken kunt halen. Ik vind vooral successie: erf- en schenkbelasting erg interessant, omdat je kunt puzzelen. “Als je het zo aanpakt, krijg je een beter rendement.” Daarmee kan ik echt iets toevoegen voor de klant.

Ik woon in Amsterdam-Oost, 11 minuten fietsen van kantoor. In mijn vrije tijd ga ik graag naar koffietentjes. Verder krijg ik zeilles en ben ik Chinees aan het leren. Ik vind het belangrijk dat je naast je werk dingen leert die je interessant vindt. Ik zou graag naar China willen en daar met mensen kunnen praten, maar dat duurt nog wel even.’

Het team van Sofie

Filip Karic

Belastingadviseur

Herman Ruijter

Herman Ruijter

Belastingadviseur

Send this to a friend