Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
Medux
Recensent:
Bas Alberts
Organisatie vorm:
BV
Aantal medewerkers:
1800
Branche:
Zorg
Website:
www.medux.nl

medux-portret

Zorg voor welzijn, in de breedste zin van het woord. Dat is waar Medux voor staat. Vooruitkijkend naar en anticiperend op verdere vergrijzing, veranderende regelgeving, nieuwe technologieën, de ontwikkeling van e-commerce en duurzaamheid. Medux wijst graag de weg in de veranderende wereld van de zorg en streeft ernaar om altijd een passend antwoord te geven op elke zorgvraag. De vraag van de klant staat centraal en Medux helpt om zo goed mogelijk te voorzien in zijn of haar behoefte. Medux volgt de ontwikkelingen in de markt en zoekt naar nieuwe oplossingen. De organisatie werkt hiervoor samen met thuiszorgorganisaties, zorgprofessionals, zorgverzekeraars, ziekenhuizen, gemeenten en leveranciers.

Al in het eerste gesprek toonde Nico zijn kennis, specialisme en ervaring

“Al in dat eerste gesprek was het een brainstorm van jewelste. Nico kwam direct met allerlei suggesties: denk eens in die richting, of deze. Stuk voor stuk eye-openers voor mij. Zijn kennis, specialisme en ervaring waren evident en indrukwekkend. Alle reden om Koppel in te schakelen en te kijken wat dat opleverde.” Die specialistische fiscale kennis was Bas tot dat moment niet tegengekomen bij de financiële partijen waar hij toen mee samenwerkte: “Niet dat we ontevreden waren, maar die focus op het fiscale hadden we tot dan toe gemist.”

Het eerste concrete vraagstuk waar Koppel mee aan de slag ging, ging over winstdelende obligaties die vanuit aandeelhouders aangeboden werden. “De vraag was: hoe konden we die fiscaal maximaal uitputten? Daarvoor bedacht Nico een aantal mogelijkheden die hij toetste, met ons besprak en uiteindelijk uitvoerde.” Het resultaat? “Netto een veel beter fiscaal rendement dan we eerder hadden gehaald.” Dat smaakte dus naar meer.

Op alle vlakken zien we enorme verbetering in fiscaal rendement

Zo hielp Koppel Medux aan duidelijke en winstgevende antwoorden op vele (fiscale) vraagstukken. “Nico helpt ons zowel zakelijk als privé, bijvoorbeeld ook met de fiscaliteit in onze personal BV’s.” Maar ook op andere vlakken: “Recent waren we aan het kijken naar andere pensioenrichtingen. Ook een heel belangrijke kwestie, waarbij we niet goed wisten welke kant we op moesten. Nico adviseerde en liet ons duidelijk zien wat de juiste richting was, en ook dat bleek weer gebaseerd op ontzettend veel ervaring en kennis.”

Op alle vlakken ziet Bas het resultaat van Koppels werk: “En dan bedoel ik concreet resultaat in de vorm van enorme fiscale rendementsverbeteringen. Hun kennis is echt onmisbaar; ze komen met voorstellen, richtingen die we onmogelijk zelf hadden kunnen bedenken. Uiteraard wél allemaal netjes binnen de kaders van de wet- en regelgeving.” Zo hielp Nico ook met hypotheekverstrekking via de eigen bv van Bas: “Een fantastische oplossing uit eigen vermogen: een lening tegen 7,5 procent die ik fiscaal kan aftrekken. Dat levert aan beide kanten netto-netto geld op. En hij heeft het voor mij geregeld tot en met het akkoord van de Belastingdienst.”

Koppel bezorgt me fiscaal gemak dat ik niet eerder zo had ervaren

Soms is er ook een hele directe, acute aanleiding om Nico’s kennis in te schakelen: “Zoals bij een controle van de belastinginspecteur. Ik kan wel zeggen dat hij me toen ontzorgd heeft. Op het moment dat je zo’n onderzoek krijgt, komt er een enorm vragenvuur op je af. Instant kopzorgen. Nico zei: laat het maar via mij lopen. Hij nam me de hele boel uit handen, behandelde het zonder emotie mee te nemen, en leidde het allemaal in goede banen. Ontzettend fijn.” Fiscaal gemak dat Bas niet eerder had ervaren.

Naast het specialistische werk doet Koppel inmiddels ook het reguliere werk voor de personal holdings: de boekhouding, het verzorgen van de jaarcijfers, de aangiftes, etc. Bij die aangiftes is het ook een groot pluspunt dat Koppel volgens het Horizontaal Toezicht erkend is door de Belastingdienst: “Daardoor gaat alles een stuk sneller en makkelijker.”

Bas is blij dat hij Koppel heeft gevonden: “Voor welk vraagstuk of welke werkzaamheden ook: ze nemen het je uit handen en ontzorgen je. En voor ons betekent dat meer fiscaal gemak en rendement, oftewel: we houden simpelweg meer geld over.” Ontzorgen. Bas komt keer op keer uit bij dat ene woord wanneer hij het over Koppel heeft. “Ik geef iets uit handen, en Koppel regelt het. Uiteindelijk zie ik dat altijd terug in tastbaar resultaat.”

De oude situatie

Medux werkte op fiscaal gebied samen met verschillende partijen die wel algemene kennis hadden, maar geen gespecialiseerde. Daardoor liep Medux veel rendement mis, maar ze waren zich daar niet van bewust. Ze waren dan ook niet perse op zoek naar een nieuwe partij als Koppel Advies. Min of meer toevallig kwamen beide partijen met elkaar in contact. Zo ontstond toch een relatie die al snel resultaat leverde in de vorm van fiscaal gemak en rendement…

De oplossing

Directeur Bas Alberts kende Nico Koppel uit de privésfeer. Ze raakten in gesprek, en Nico gaf al heel snel een aantal ideeën die Bas prikkelden om anders naar de fiscale mogelijkheden van zijn bedrijf te kijken. Het besef ontstond dat er fiscaal veel meer uit te halen viel, en dat leidde direct tot een concrete opdracht aan Koppel. Resultaat: een fikse fiscale rendementsverbetering. Koppel doet steeds meer voor Medux, van de aangiftes tot begeleiding bij belastingcontroles.

De voordelen

  • Betrouwbare partij
  • Absolute, specialistische fiscale kennis
  • Ontzorging tot en met het akkoord van de Belastingdienst
  • Gegarandeerd resultaat
Send this to a friend