Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

16-04-2015

1 mei deadline belastingaangifte

1 mei deadline belastingaangifte

We moeten eraan geloven: 1 mei deadline belastingaangifte

Het is niet de leukste klus. Toch moet het gebeuren: de aangifte van de inkomstenbelasting/premie sociale verzekeringen. De deadline nadert rap. De traditionele datum van 1 april is losgelaten. Tegenwoordig geldt een aangifteperiode van twee maanden: maart en april. Maar vóór 1 mei moet het belastingformulier ingevuld en opgestuurd zijn.

Wie aangifte doet tussen 15 april en 1 mei 2015 krijgt voor 1 juli bericht. Althans, dat probeert de Belastingdienst. Wie vóór 15 april aangifte heeft gedaan, krijgt voor 1 juli bericht. Lukt het niet om de deadline van 1 mei te halen dan rest er een ontsnappingsclausule en kunt u uitstel aanvragen. Wie verzaakt, kan rekenen op een boete.

Heeft u problemen met het halen van de deadline? Koppel Belastingadviseurs helpt u graag. Neem daarom contact met ons op. Zo houdt u tijd over voor leuke dingen.

Geen blauwe envelop ontvangen?

Denk nou niet: ik heb niets gehoord van de Belastingdienst dus ik hoef geen belastingaangifte te doen. Wie de beroemde blauwe envelop thuis niet heeft ontvangen, moet er wellicht toch aan geloven. Verwacht u namelijk dat u belasting moet betalen of minimaal veertien euro terugkrijgt? Dan is het beter om het belastingformulier in te vullen.

Dat laatste gaat tegenwoordig eenvoudiger dan het vroegere geklungel met papier, een rekenmachine, pen en Tipp-Ex. Via de site van de Belastingdienst kan aangifte worden gedaan en met de app Aangifte 2014 is het mogelijk om makkelijk en snel aangifte te doen. Ideaal toch?

Ook goed om te weten: uitstel vennootschapsbelasting

Tot slot een andere deadline die goed is om te weten. Tot 1 juni kunt u uitstel aanvragen voor de vennootschapsbelasting. Dit uitstel vraagt u aan met het formulier Aanvraag Individueel uitstel inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een mond vol, maar wel handig om te doen.

Wij zijn uw belastingadviseur voor al uw aangiftes.

Lees ook: Aangifteplicht

Send this to a friend