Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

14-04-2015

Aangifteplicht

Aangifteplicht

Voor het niet voldoen aan uw aangifteplicht kunt u een boete van de Belastingdienst verwachten.

Casus

Een BV had geen aangifte vennootschapsbelasting gedaan over 2010/2011. Als gevolgd legde de Belastingdienst een amtshalve aanslag op van € 6.900. Hoewel er na verrekening van verliezen een belastbaar bedrag van nihil overbleef, kreeg de BV nog een verzuimboete van € 2.460 voor het niet doen van de aangifte.

Hierop stapte de BV naar de rechter. Daar verklaarde de BV dat zij niet kon inloggen op de website van de Belastingdienst, maar dat de aangifte wel op papier was ingediend. Volgens de inspecteur was de papieren aangifte nooit ontvangen en was er ook geen storing geweest op de website van de Belastingdienst.

Aangifteplicht

Volgens de BV was er sprake van onmacht door veel fouten bij de Belastingdienst. De rechter vond de argumenten van de BV niet sterk genoeg omdat de zij niet kon aangeven wat er precies fout was gegaan.

Overigens bleek er uit het aangifteverleden dat de BV de afgelopen jaren ook geen aangifte had ingediend. Het Gerechtshof oordeelde daarom dat de BV er niet alles aan had gedaan om de aangifte in te dienen. Er bleek geen schuld te liggen bij de Belastingdienst. De verzuimboete bleef hierdoor in stand.

Nooit meer te laat, uw Belastingadviseur doet uw aangiftes!

Send this to a friend