Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

18-06-2019

Voorkomen van dubbele belasting

De Kamervragen over artikel 13a ‘Besluit ter voorkomen van dubbele belasting’ en andere belastingverdragen zijn beantwoordt aan de Tweede Kamer door staatssecretaris Snel van Financiën.

Dubbele belasting

Nederland heeft meer dan 90 belastingverdragen gesloten met een groot aantal landen. Dit is om te voorkomen dat inwoners van Nederland dubbel belasting betalen over hun inkomen of vermogen.

Vrachtwagenchauffeurs

Voor vrachtwagenchauffeurs die internationaal opereren in dienstbetrekking van een buitenlandse vervoersonderneming geldt overeenkomstig het OESO-modelverdrag de hoofdregel dat het heffingsrecht over de beloning toekomt aan het woonland, behalve voor zover gewerkt wordt in het land waar de vervoersonderneming gevestigd is. Dat grensoverschrijdende werkzaamheden extra belastend en complex kunnen zijn, is bekend voor de staatssecretaris.

Internationaal opererende vrachtwagenchauffeurs zullen niet onder de werking worden gebracht van artikel 13a, als het aan Staatssecretaris Snel ligt. De algemene regels voor de toewijzing van heffingsbevoegdheden werken over het algemeen ook goed voor internationaal opererende vrachtwagenchauffeurs, zo blijkt uit de praktijk.

Lees meer op: Antwoorden Kamervragen over het voorkomen van dubbele belasting

Engelse versie: Double taxation avoidance

Send this to a friend