Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

22-05-2016

Voorkom verrekening, tref een betalingsregeling!

Voorkom verrekening, tref een betalingsregeling!

Het kan voorkomen dat na het indienen van een aangifte inkomstenbelasting blijkt dat er teveel toeslagen zijn ontvangen. Een deel van de toeslagen zal dan moeten worden terugbetaald.

In dit geval zal er een herziening van de toeslagbeschikking ontvangen worden. Hierbij wordt een betalingsregeling aangeboden met een maximale duur van twee jaar. Om gebruik te maken van deze betalingsregeling, dient de Belastingdienst op de hoogte te worden gesteld. Maar vergeet dit niet! De Belastingdienst mag in dat geval het door u terug te betalen bedrag verrekenen met nog te ontvangen teruggaven. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een voorlopige teruggave ten aanzien van toeslagen of een voorlopige teruggave inkomstenbelasting. Voorkom dus dat bijvoorbeeld een terug te betalen zorgtoeslag over 2015 wordt verrekend met een door u te ontvangen kinderopvangtoeslag over 2016.

De verrekening kan alleen worden toegepast bij terug te betalen toeslagen. Belastingschulden mag de Belastingdienst niet verrekenen met ontvangen toeslagen, maar alleen met belastingteruggaven. Indien de overeengekomen betalingsregeling niet wordt nagekomen, zal de verrekening alsnog plaatst vinden. Ook bij het terugbetalen van toeslagen over oude jaren moet u tijdig reageren met een verzoek tot een betalingsregeling om een verrekening te voorkomen.

Send this to a friend