Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Stan Evers

01-11-2018

Vraag snel een voorlopige aanslag IB 2018 aan; voorkom belastingrente en verlaag uw box 3-heffing

Middels de voorlopige aanslag inkomstenbelasting betaalt u op voorhand de verschuldigde belasting over het lopende belastingjaar. Dit kan een fiscaal voordeel voor u opleveren.

Het voordeel van het vooraf betalen van de verschuldigde belasting, is dat over de afgedragen inkomstenbelasting geen belastingrente meer in rekening wordt gebracht. De belastingrente bedraagt 4% voor de inkomstenbelasting en 8% voor de vennootschapsbelasting.

Wanneer u nog deze maand een voorlopige aanslag inkomstenbelasting aanvraagt, dan heeft dit nog een voordeel. Voor de aangifte inkomstenbelasting wordt uw vermogen in box 3 belast op basis van een fictief rendement over dat vermogen. De hoogte van dit vermogen wordt ieder jaar vastgesteld op 1 januari. Door middel van het afdragen van de inkomstenbelasting vóór 31 december aanstaande, verlaagt u dan daarmee ook uw box 3-vermogen; hierdoor bespaart u direct inkomstenbelasting.

Wilt u meer informatie? Neem dan snel contact op met onze adviseurs.

Lees ook onze voorgaande tips!

Engelse versie: Would you like to avoid paying interest on tax and reduce your “Box 3” income tax charge at the same time? 

Send this to a friend