Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Stan Evers

09-08-2018

Vergeet de voorlopige teruggave niet te wijzigen!

Maakt u gebruik van een voorlopige teruggave of voorlopige aanslag, voor de inkomstenbelasting? Vergeet dan niet om bepaalde wijzigingen door te (laten) voeren.

Sluit u bijvoorbeeld uw hypotheek over omdat de hypotheekrente nu zo laag staat, bedenk dan dat dit invloed heeft op uw maandelijkse teruggave; minder rente betalen betekent, minder hypotheekrenteaftrek!

Is er sprake van alimentatie aan een ex- partner en loopt deze verplichting af, dan komt deze aftrekpost te vervallen en beïnvloed dit de voorlopige teruggave.

Veranderd uw inkomen en valt u in een ander belastingtarief? Dan heeft dit in de meeste gevallen invloed op uw voorlopige teruggave. Het belastingtarief bepaald immers de hoogte van de belastingaftrek.

Bovenstaande voorbeelden zijn de meest voorkomende redenen tot wijzigen van de voorlopige teruggave binnen de inkomstenbelasting,

Herkent u één van deze punten en is er bij u sprake van een wijziging? Voer dit dan door in uw maandelijkse voorlopige teruggave of neem contact met ons op zodat wij deze wijzigingen voor u kunnen uitvoeren, dit voorkomt achteraf teleurstellingen.

Engelse versie: Adjustment of provisional refund

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen?

  • vul hier uw voornaam in
  • vul hier uw achternaam in
  • vul hier uw e-mailadres in
  • vul hier uw vraag in
Send this to a friend