Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

27-10-2015

Strijd tegen cybercrime MKB

Strijd tegen cybercrime MKB

Het Kabinet had vorig jaar een plan om MKB-ondernemingen minder kwetsbaar te maken voor cybercrime door een internetkeurmerk te lanceren.

Jaarlijks wordt de Nederlandse economie gedupeerd voor zo’n € 8,8 miljard, door middel van cybercrime. Er is vooral veel hinder van criminelen die gevoelige informatie en geld buitmaken door middel van hacking en phishing.

Stijgende premies voor het verzekeren van online risico’s zullen in de toekomst niet uit te sluiten zijn. Maar het ministerie van Economische Zaken heeft onlangs aangegeven dat het bovengenoemde keurmerk er niet zal komen.

Na het onderzoeken van de mogelijkheden kwam het ministerie tot de conclusie dat een keurmerk veilig internet voor het MKB te veel aspecten beslaat, van de veiligheid van e-mail tot de cloud en dataverwerking, van patchmanagement tot de hackbaarheid van websites. Ook is het MKB veel te divers om baat te hebben bij een enkel keurmerk.

De strijdt tegen cybercrime wordt echter niet opgegeven. Dit traject zal onder de naam ‘Cybersecure MKB’ het ontzorgen van het MKB als primair doel. Hierbij kunt u als ondernemer advies krijgen over cruciale zaken.

Send this to a friend