Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Stan Evers

04-06-2018

Staakt u uw eenmanszaak?

Staakt u uw éénmanszaak of vennootschap onder firma, of zet u deze om in een BV? In dat geval is het wettelijk geregeld dat de stakingswinst tot een half jaar na afloop van het stakingsjaar kan worden omgezet in een lijfrente bij een verzekeraar dan wel uw (op te richten) BV.

De stakingswinst die u stort in een dergelijke lijfrente, is tot een bepaald bedrag vrijgesteld van belastingheffing. In de meeste gevallen is dit een bedrag tot € 113.569. Over het restant van de stakingswinst die u in een lijfrente stort, betaalt u inkomstenbelasting.

Op het moment dat de lijfrenteverzekering tot uitkering komt, betaalt u hierover belasting. Aangezien de aangekochte periodieke uitkering in meerdere termijnen tot uitkering komt, wordt er mogelijk een lager tarief betaald over de uitkeringen, dan het tarief waartegen de belastingbesparing werd gerealiseerd; een fiscaal voordeel dus! Op het moment van het omzetten van de stakingswinst in een lijfrente, kan de besparing oplopen tot maximaal 52% aan inkomstenbelasting.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw stakingswinst om te zetten in een lijfrente? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs!

Engelse versie: Discontinuing your sole tradership? Don’t wait any longer!

Send this to a friend