Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

02-03-2015

S&O-uren voor 1 april aangeven

S&O-uren voor 1 april aangeven

Als u zich bezig houdt met innovatie, kunt u profiteren van de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) en de research- en developmentaftrek (RDA).

Geef vóór 1 april 2015 de gemaakte S&O-uren, kosten en uitgaven door als u in 2014 gebruik heeft gemaakt van deze faciliteiten. U kunt een boete opgelegd krijgen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) als u dit niet of te laat doet.

Met de S&O bespaart u op loonkosten van uw medewerkers die zich bezighouden met innovatie. Hierdoor profiteert u van een afdrachtsvermindering. Met de RDA krijgt u een extra aftrek van de winst voor de andere kosten bij een innovatie project, zoals kosten voor prototypes of de aanschaf van onderzoeksapparatuur. Daarbij tellen de loonkosten dus niet mee.

De beschikking kunt u vooraf aanvragen bij RVO.nl. Deze beschikking heeft u nodig om de S&O-afdrachtsvermindering en de RDA toe te passen.

Had u voor 2014 een beschikking gekregen van de RVO.nl? Dan moet u de uren en kosten uiterlijk 31 maart aan hen aangeven. Indien de gemaakte uren en kosten afwijken van de beschikking, ontvangt u een correctie-beschikking. U moet dus altijd de uren en kosten aangeven, ook als deze overeenkomen met de beschikking. Er zal mogelijk een boete worden opgelegd als u de gemaakte uren en kosten te laat of niet meldt.

Het kan dat u na aangeven alsnog een bezoek krijgt van RVO, in dit geval zal RVO controleren of uw S&O administratie volledig is en overeenkomt met de uren en kosten die u heeft doorgegeven.

Meer weten? Lees hier verder!

Send this to a friend