Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

17-03-2015

Recordbedrag geïnvesteerd Nederlandse economie

Recordbedrag geïnvesteerd Nederlandse economie

In 2014 hebben buitenlandse ondernemers met de steun van de rijksoverheid een recordbedrag van 3,2 miljard euro in de Nederlandse economie geïnvesteerd.

Dit blijkt uit jaarcijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). In 2013 bedroegen de buitenlandse investeringen veel minder, namelijk 1,7 miljard. Lees hier het verslag van de NFIA.

In 2014 zijn in totaal 187 nieuwe projecten gerealiseerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld hoofdkantoren, productiefaciliteiten en datacentra. Deze projecten hebben in totaal 6.304 banen opgeleverd.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken: “Onze goed opgeleide beroepsbevolking, digitale infrastructuur van wereldklasse, en de aantrekkende economie werken als een magneet op investeerders”. Samen met minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is minister Kamp verantwoordelijk voor het werk van de NFIA.

Dankzij de buitenlandse bedrijven kreeg de provincie Noord-Holland er de meeste nieuwe banen bij, namelijk 2.284. Op de tweede plek staat Noord-Brabant met 1.624 banen. Daarop volgt Limburg met 793 nieuwe banen.

Send this to a friend