Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

04-02-2019

Overgangsrecht no-deal Brexit

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Snel van Financiën te willen komen met een overgangsrecht in de fiscaliteit in geval van een no-deal Brexit. In de brief, waar hij de impactanalyse en het validatierapport van EY aanbiedt, geeft hij ook aan binnenkort terug te komen op het voorgenomen overgangsrecht.

De aanpak en voorbereidingen van de Belastingdienst op een harde Brexit worden in het validatierapport gevalideerd. Het is de Belastingdienst duidelijk wat haar te doen staat om per 29 maart 2019 voorbereid te zijn op een no-deal Brexit. De maatregelen worden met hoge prioriteit ingevoerd.

In de impactanalyse staat beschreven wat de gevolgen zijn van een no-deal Brexit. De Belastingdienst heeft duidelijk wat de grootste veranderingen zullen zijn. Wat voor impact dit heeft op de 10.000 personen die; in het Verenigd Koninkrijk (VK) wonen en een pensioen of ander inkomen vanuit Nederland ontvangen, personen die in Nederland wonen maar afkomstig zijn uit het VK en personen die in Nederland werken maar wonen in het VK, staat hierin beschreven.

Er wordt ook ingegaan op de EU-richtlijnen die niet meer van toepassing zijn. De Belastingdienst zal meer verzoeken om vooroverleg ontvangen van ondernemingen. Het vooroverleg gaat zich meer richten op de rationalisering van de bedrijfsstructuur inclusief de vestigingsplaatsproblematiek.

Engelse versie: Transitional tax legislation for “no-deal Brexit” scenario

Send this to a friend