Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

27-03-2015

Onbelaste reiskostenvergoeding

Onbelaste reiskostenvergoeding

Ook wanneer een werknemer met een collega meerijdt, kan de werkgever een onbelaste reiskostenvergoeding van maximaal € 0,19 per kilometer aan de meerijdende medewerker geven. Dit kan omdat de onbelaste reiskostenvergoeding van toepassing is op alle vormen van vervoer.

Een BV in de schoolfotografie kreeg over 2004 en 2005 een naheffingsaanslag opgelegd voor de reiskostenvergoeding. In deze periode had de directeur werkzaamheden verricht met betrekking tot schoolfotografie. Deze werkzaamheden vond deels plaats in samenwerking met de fotograaf. De directeur kreeg voor de gereden kilometers een onbelaste vergoeding.

Volgens de inspecteur moest de reiskostenvergoeding tot het loon worden gerekend omdat de directeur ook wel eens met de fotograaf was mee gereden. Maar het Hof vond het aannemelijk dat de directeur kosten had gemaakt door gebruik van zijn auto voor de fotografiewerkzaamheden. Volgens het Hof behoorden de kosten  tot de kosten voor de behoorlijke uitoefening van de dienstbetrekking.

De verstrekte vergoeding behoorde tot de vrije vergoedingen. Daarnaast maakte het Hof duidelijk dat onder ‘vervoer’ niet alleen het vervoer met de privéauto bedoeld wordt. Ook het meerijden met de fotograaf valt onder vervoer. De BV had de reiskostenvergoeding terecht niet tot het loon gerekend.

Lees hier de uitspraak.

Send this to a friend