Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

13-05-2015

Internet bij thuiswerken

Internet bij thuiswerken

Indien u uw werknemer een vergoeding geeft voor een internetaansluiting om thuis te werken, valt dit onder het noodzakelijkheidscriterium van de WKR, en is dan belast. Voor een vergoeding van een vaste telefoonverbinding geldt dit criterium niet.

Wat betreft de internetaansluiting, dit betekent dat deze kosten niet in de vrije ruimte vallen als ze onbelast vergoed worden aan de werknemer. Hieraan hangt wel de voorwaarde dat de werknemer deze internetaansluiting nodig heeft voor het werk en ook daadwerkelijk gebruikt.

Noodzakelijkheidscriterium

Onder het noodzakelijkheidscriterium van de WKR valt alleen gereedschap, computers en mobiele communicatiemiddelen en dergelijke apparatuur. Een printer, desktop, laptop, tablet, mobiele telefoon en abonnementen hiervoor vallen hier dus ook onder. De vaste telefoonverbinding valt hier dus niet onder. Indien u de kosten van een vaste lijn op de thuiswerkplek vergoedt, dient u dit bij de werknemer te belasten of ten laste van de vrije ruimte berengen. Als eventuele oplossing kunt u de werknemer wel onbelast een mobiele telefoon geven om te gebruiken tijdens het thuiswerken.

Wanneer een werknemer thuis een alles-in-één-pakket heeft met internet, televisie en telefoon, dient u vast te stellen welk deel van de factuur voor het internet is. Dit deel van de factuur mag u dan onbelast vergoeden. Vergoedt u het hele pakket, dan moet u de rest tot het loon van de werknemer rekenen of in de vrije ruimte onderbrengen.

Wilt u meer weten over de WKR? Neem dan contact op met uw Belastingadviseur!

Send this to a friend