Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

20-02-2017

Inbreng in BV

Inbreng in BV

Een onderneming kan fiscaal ruisend of geruisloos worden ingebracht. Kiest u ervoor om uw onderneming ruisend in de BV in te brengen, dan moet u de fiscus afrekenen over de stille reserves en goodwill en wordt uw onderneming fiscaal gestaakt. U kunt de belaste winst bedrukken door een lijfrente te bedingen. Bij het fiscaal geruisloos inbrengen van uw onderneming, wordt uw onderneming geacht te niet te zijn gestaakt en gaat de BV door met de boekwaarde van de onderneming.

Ruisende inbreng

Indien uw voor 1 april 2017 een ondertekende voorovereenkomst of intentieverklaring samen met een geleideformulier aangetekend naar de Belastingdienst stuurt, kunt u ruisend inbrengen en mogelijk nog met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2017.

Geruisloze inbreng

1 april is ook voor de geruisloze inbreng van belang. Als u voor 31 oktober 2016 een intentieverklaring/voorovereenkomst samen met het geleideformulier aangetekend naar de Belastingdienst hebt gestuurd, en voor 1 april 2017 de BV is opgericht en de onderneming is ondergebracht, kan de onderneming met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2016 worden omgezet in een BV.

Send this to a friend