Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

18-03-2016

FIOD en malafide belastingadviseurs

FIOD en malafide belastingadviseurs

Bent u op zoek naar een belastingadviseur, voor uw administratieve en/of fiscale administratie? Zorg dat uw zaken niet in handen komt van malafide ‘belastingadviseurs’! Werk alleen met gecertificeerde belastingadviseurs. Wij, uw belastingadviseur in Amsterdam, zijn aangesloten bij het convenant Horizontaal Toezicht van de Belastingdienst.

Naar aanleiding van verschillende doorzoekingen door de FIOD zijn er vooralsnog twee verdachten aangehouden in 6 strafrechtelijke onderzoeken naar belastingfraude. De aangehouden verdachten deden zich voor als belastingadviseur en hebben vermoedelijk voor hun klanten onjuiste aangiften inkomstenbelasting ingediend. Hierdoor is er onterecht te veel geld teruggevraagd aan de Belastingdienst. De verdachte worden er van verdacht verzonnen aftrekposten te hebben opgevoerd in de aangiften van hun klanten. De FIOD heeft tijdens deze actie doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden in Alkmaar, Almelo, Eindhoven, Haarlem, Losser, Oldenzaal, Rotterdam en zelfs in Duitsland.

De Belastingdienst is malafide belastingadviseurs sneller op het spoor door verbeterde detectiemethodes. De belastingadviseurs kunnen voortaan ook een medepleegboete opgelegd krijgen door de Belastingdienst. Klanten en/of de belastingdienst kunnen de fraudeurs  onder bepaalde omstandigheden aansprakelijk stellen voor de invordering.

Een aanbod van een belastingadviseur die te mooi is om waar te zijn, is dit waarschijnlijk ook, waarschuwt de Belastingdienst. Zelfs bij een tussenpersoon blijft iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn belastingaangifte.

Bij een onjuiste, te hoge, aangifte vordert de Belastingdienst het teveel uitbetaalde bedrag over meerdere jaren terug bij de belastingplichtige maar hier kan ook nog een boete bovenop worden gelegd. Aankomende weken verstuurt de Belastingdienst zo’n 11.000 brieven naar klanten van de fraudeurs, ter controle of de aangifte ook echt onjuist is.

Doe niet zo maar zaken met een zogenaamde belastingadviseur. Contacteer uw belastingadviseur in Amsterdam, of kijk op de site van het RB waar de dichtstbijzijnde adviseur zit!

Send this to a friend