Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

21-08-2015

Eindverantwoordelijk belastingschulden

Eindverantwoordelijk belastingschulden

Nadat een BV failliet was gegaan, bleek dat de BV nog loonbelasting en BTW verschuldigd was. Omdat er niet tijdig melding was gedaan van betalingsonmacht, stelde de Belastingdienst de bestuurder van de BV aansprakelijk voor de betreffende belastingschulden. De bestuurder stapte hierom naar de rechter.

De bestuurder beweerde de rechter dat een administratief medewerker al ruim voor het faillissement melding had gedaan van betalingsonmacht maar de inspecteur stelde dat deze melding nooit ontvangen was. De bestuurde bleef van mening dat hij er vanuit mocht gaan dat de administratief medewerker aan zijn taak had voldaan en de betalingsonmacht had gemeld.

De rechter was het hier niet mee in. Er was geen bewijs dat de administratief medewerker de melding had gedaan. Daarnaast stelde de rechter de bestuurder zodanig als eindverantwoordelijk. Hij had zeker moeten zijn dat de melding op tijd was gedaan. Hierdoor was hij terecht aansprakelijk gesteld voor de belastingschuld van de inmiddels failliete BV.

Lees hier de uitspraak.

Send this to a friend