Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

04-06-2012

De hete brij doorschuiven

De hete brij doorschuiven

Doorschuiven maar weer!

In een radio-interview van vanochtend geeft Staatssecretaris Weekers aan dat de voorstellen rond de  beoogde wijzigingen ten aanzien van de hypotheekrenteaftrek worden doorgeschoven tot na de verkiezingen.
Gisteren werd door hem al gemeld dat de behandeling van de reiskosten ook over de datum van de verkiezingen worden getild.

In verschillende  artikelen op deze site van vorige week, Minister opschieten svp, Op de wenken bediend en voorstel reiskosten 2013 gingen we al in op de noodzaak van voorlichting en voortvarendheid. De impact op de maatschappij van dergelijke wetsvoorstellen kun je als overheid immers niet zo naast je neerleggen.

Wellicht had Weekers niet verwacht dat deze onderdelen van voorgestelde wetswijziging een dergelijke reactie vanuit de samenleving zouden opleveren.  De motivering  om beide wijzigingen op te schuiven tot na de verkiezing is ook redelijk pover:  er zouden meer technische details moeten worden uitgewerkt en er zou te weinig tijd zijn.

De gemiddelde kiezer leest wellicht tussen de regels door dat men blijkbaar in de aanloop naar verkiezingen de vingers niet wil branden aan deze 2 brandhaarden in de voorstellen van gewijzigde wetgeving.

Send this to a friend