Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

21-03-2015

Correctie BTW voor 1 april

Correctie BTW voor 1 april

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een fout heeft gemaakt in een ingediende BTW-aangifte. In dat geval bent u verplicht dit aan de Belastingdienst te melden. Is er te weinig BTW aangegeven in de aangifte? Voorkom belastingrente door binnen drie maanden na afloop van het jaar een suppletieformulier in te dienen. Dien uw correctie over 2014 dus in voor 1 april  2015!

Als ondernemer voor de BTW moet u een aangifte indienen, dit kan zijn per maand, per kwartaal of per jaar. Soms blijkt achteraf dat niet het juiste BTW bedrag is aangegeven. Dan kunt u een BTW-suppletie indienen als blijkt dat u in de afgelopen vijf jaar te veel of te weinig BTW heeft afgedragen aan de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vindt u het hiervoor bestemde formulier. Indien de suppletie later dan 3 maanden na afloop van het betreffende jaar wordt ingediend, kunt u te maken krijgen met een boete en belastingrente.

Correctie BTW

Wanneer de correctie € 1.000,- of minder betreft, hoeft u geen suppletie in te dienen. Dan mag u de correctie verwerken in de eerstvolgende aangifte. Daarnaast zijn er twee andere mogelijkheden, waarbij u de suppletie wel moet indienen.

  1. Te veel BTW betaald? U ontvangt een teruggaafbeschikking en de fiscus stort het te veel betaalde bedrag terug. Mogelijk vergoedt de Belastingdienst u nog een belastingrente.
  2. Te weinig BTW betaald? U ontvangt een verzuimboete van 5% van het BTW-bedrag dat u nog moet betalen. Deze verschuldigde belastingrente kunt u voorkomen door vóór 1 april een suppletie in te dienen (over het voorgaande jaar). Wanneer u de aangifte niet corrigeert kunt u hiervoor alsnog een vergrijpboete krijgen wanneer de Belastingdienst hier achter komt.

 

Regel al uw aangiftes via uw Belastingadviseur!

Send this to a friend