Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

04-06-2015

Check op de WKR over het eerste halfjaar 2015

Check op de WKR over het eerste halfjaar 2015

Ondernemers hebben inmiddels bijna een halfjaar ervaring met de WKR in hun loonadministratie en de financiële administratie.

Na (veel) voorlichting aan het begin van het jaar en de bijbehorende implementatie in “de systemen” is het berichtenverkeer over de WKR afgenomen.

Die verminderde communicatie mag er niet toe leiden dat de aandacht verzwakt. Reden te meer om alert te zijn op de gevolgen van de WKR en de bijbehorende afrekening (80% loonheffing: weet u nog?). Het eerste halfjaar van 2015 is vrijwel voorbij en bij het opmaken van de eerste halfjaarcijfers is het goed om direct de effectrapportage van de WKR mee te nemen.

Wij stellen onze klanten voor om gebruik te maken van de periodieke check van de WKR gevolgen en de relatie met de gevreesde eindafrekening. Een periodieke check kun je per halfjaar, kwartaal of per maand uitvoeren; geheel afhankelijk van het belang en de noodzaak zoals die door de ondernemer gezien wordt. De ervaringen die wij inmiddels hebben met de WKR en de gevolgen geven al aan dat een periodieke APK op de WKR geen overbodige luxe is.

Wilt u meer weten; wij spreken u graag.

Send this to a friend