Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

24-07-2015

BTW-schulden

BTW-schulden

De Belastingdienst is bezig met het binnenhalen van openstaande BTW-schulden.

De fiscus gaat te werk door de balansschulden BTW van bedrijven te vergelijken met de ingediende BTW aangiften. Op deze manier kan ontdekt worden of er nog BTW-schulden zijn waar geen aangifte voor is gedaan. Dit zijn voornamelijk correcties op de btw die wel geconstateerd zijn maar nooit door middel van een suppletieaangifte zijn ingediend.

Heeft u een accountant? Spreek duidelijk af wie de suppleties indient bij de Belastingdienst.

Door de aandacht voor openstaande BTW-schulden is er enige ophef ontstaan. Bedrijven worden geconfronteerd met kritische vragen of een boekenonderzoek naar hun BTW-positie. Via een WOB-verzoek is er door een advieskantoor navraag gedaan naar het boetebeleid van de Belastingdienst.

Bij eventuele correcties tot €50.000,- wordt verder geen onderzoek gedaan voor de Belastingdienst. Deze zaken worden afgedaan met een verzuimboete van 10%.

Indien er een grotere tekortkoming is, zal een boekenonderzoek het gevolg hiervan zijn. Hiermee wil de Belastingdienst achterhalen bij wie de schuld ligt van het feit dat er te weinig BTW is afgedragen. Verder zal de Belastingdienst meteen kijken of uw verdere BTW-administratie wel op orde is. Indien er wordt geconstateerd dat als gevolg van opzet of grove schuld geen BTW is afgedragen, zal de fiscus een vergrijpboete opleggen van minimaal 25% die maar liefst kan oplopen tot 50%.

Meld oude BTW-schulden alsnog via een suppletieaangifte en voorkom hoge boetes!

Uw belastingadviseur in Amsterdam verzorgt uw aangiften!

Send this to a friend