Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

02-07-2015

Bezwaar box 3 nu automatisch

Bezwaar box 3 nu automatisch

Het volgende besluit van de staatssecretaris van Financiën is gepubliceerd: Bezwaarschriften tegen de vermogensrendementsheffing over spaarsaldi wegens strijdt met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) zal worden aangewezen als massaal bezwaar.

Deze regel geldt voor bezwaarschriften waarin het standpunt is ingenomen dat de box 3 heffing op spaarsaldi op zichzelf in strijd is met het EVRM, zonder dat in geschil is of sprake is van een schending van de fair balance op grond van een individuele excessieve last.

Daarnaast is de regeling van toepassing op bezwaarschriften waar op 26 juni jl. nog geen uitspraak op is gedaan. Maar ook op alle bezwaarschiften die vanaf die datum worden ingediend, tot de collectieve uitspraak op bezwaar wordt gedaan.

Vanaf 26 juni jl. is het niet meer nodig om bezwaar in te dienen tegen aanslagen inkomstenbelasting, op grond van de hiervoor genoemde rechtsvraag. Bij beoordeling van deze aanslagen wordt in het voordeel van de belastingplichtige herzien door de Belastingdienst. Hiervoor geldt wel dat de aanslag op 26 april 2015 nog niet definitief was.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Send this to a friend