Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

02-04-2015

AFM Rapport

AFM Rapport

26 maart jl. heeft Autoriteit Financiële Markten (AFM) een rapport gepubliceerd over de afdelingen Bijzonder Beheer van banken. De banken nemen voor ondernemers geen onredelijke maatregelen, zo blijkt uit het onderzoeksrapport. Als verbeterpunt komt de communicatie naar voren. Verschillende betrokkenen hebben zich kritisch uitgelaten over het onderzoek van het AFM.

Voor ondernemers is terechtkomen bij Bijzonder Beheer geen zeldzaamheid. Uit een eerder bericht bleek dat de situatie waarin de bank zich met uw bedrijfsvoering bemoeit regelmatig voorkomt. De manier van behandeling door banken naar mkb’ers die bij Bijzonder Beheer terechtkomen, kon al langere tijd kritiek verwachten, maar in sommige gevallen zou er sprake zijn van onrechtvaardige situaties.

AFM concludeert dat de informatievoorziening door banken aan ondernemers vaak tekortschiet. Ondernemers hebben hierdoor onjuiste verwachtingen. Volgens de toezichthouder wijst echter niets op structurele misstanden en onredelijke maatregelen.

De eerste reacties van onder andere advocaten en financieel adviseurs zijn niet veel belovend. Diverse adviseurs die met de onderzoekers gedachtes en praktijk voorbeelden hadden gewisseld, zien hun bevindingen niet terug in het rapport. Ook wordt er gewezen naar het feit dat de dossiers die de banken aan AFM beschikbaar hadden gesteld, onvolledig zijn. AFM geeft aan geen aanwijzingen te hebben dat de banken informatie hebben achter gehouden.

Send this to a friend