Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

11-08-2015

Activeer uw digitale postbus!

Activeer uw digitale postbus!

Onlangs is het Wetsvoorstel elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst door de Tweede Kamer aangenomen. Het wetsvoorstel maakt de weg vrij voor de Belastingdienst om berichten alleen nog digitaal te verzenden.

Nu worden bijvoorbeeld toeslagbeschikkingen zowel elektronisch als schriftelijk verzonden. Door de wetswijziging krijgt u de toeslagbeschikkingen, die eind 2015 worden vastgesteld, alleen nog digitaal toegezonden.

Weet u hoe u deze berichten kunt ontvangen?
Belastingplichtigen vanaf 14 jaar hebben een digitale postbus bij de overheid. Deze postbus is te vinden op www.mijnoverheid.nl. Op deze website kan (via de eigen DigiD) de digitale postbus worden geopend. De toeslagbeschikkingen (en op termijn ook andere berichten van de Belastingdienst) worden in deze postbus geplaatst. Als u wilt weten wanneer een bericht wordt geplaatst in de postbus, dan kunt u dit op de website aangeven door bijvoorbeeld uw emailadres in te stellen. Zodra een bericht is geplaatst, ontvangt u daarover een emailbericht. U moet dus zelf regelmatig uw postbus controleren of uw instellingen aanpassen. Houdt u er rekening mee dat u niet langer schriftelijk op de hoogte wordt gesteld van uw toeslagbeschikkingen voor het jaar 2016.

Send this to a friend