Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Nico Koppel

12-05-2015

0% bijtelling

0% bijtelling

Ondanks dat u misschien een auto van de zaak rijdt met 0% bijtelling, moet u mogelijk toch een rittenadministratie bijhouden, om aan te kunnen tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers heeft gereden.

Bijtelling

Een werknemer wisselde in 2013 van een auto van de zaak met een bijtelling van 25% naar een zuinigere auto met 0% bijtelling. De werknemer had voor de eerste auto een rittenadministratie bijgehouden maar vond dit voor de tweede auto niet nodig omdat het ging om een auto met 0% bijtelling. Ook de werkgever had geen rekening gehouden met de bijtelling omdat de werknemer over een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ beschikte.

Omdat de werknemer geen rittenadministratie had bijgehouden, was het voor hem niet aan te tonen dat hij niet meer dan 500 privékilometers had gereden. Hierop legde de inspecteur een naheffingsaanslag op.

De Rechtbank oordeelde dat de naheffingsaanslag terecht was opgelegd. De werknemer had met de 0% bijtelling toch moeten kunnen aantonen dat er niet meer dan 500 kilometers privé waren gereden. Omdat het gaat om het aantal privékilometers op jaarbasis, was het niet voldoende dat de werknemer alleen een rittenadministratie voor de eerste auto had bij gehouden.

De werknemer kreeg hierom terecht een naheffingsaanslag voor de bijtelling over de cataloguswaarde van de eerste auto.

Lees hier ons artikel: Wisseling auto van de zaak en bijtelling privégebruik

Klik verder voor de uitspraak.

Send this to a friend