Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

12-02-2013

WKR uitstel (en afstel?)

WKR uitstel (en afstel?)

Werkkostenregeling WKR mogelijk paar jaar uitgesteld

Het gonst al tijden als gerucht in de discussies tussen belastingadviseurs: gaat de WKR wel worden ingevoerd? Of nog sterker komt van een mogelijk uitstel zelfs afstel. En daar is dan een artikel in het FD: Regeringspartijen PvdA en VVD zijn akkoord over het uitstellen van de invoering van de werkkostenregeling.De Staatssecretaris  van Financiën zal dan wel eind deze maand met een uitgewerkt voorstel moeten komen hoe hij de problemen met dit nieuwe fiscaal systeem voor personeelsvergoedingen wil aanpakken. De heer Weekers houdt in ieder geval van een "uitdaging", hij onderkent hiermee in ieder geval wel de noodzaak tot bezinning op de WKR.

Knelpunten
Werkgevers kunnen sinds 1 januari 2011 gebruikmaken van de werkkostenregeling. Tot en met 2013 is toegestaan om de oudere regels voor vergoedingen en verstrekkingen te blijven hanteren. Volgens bronnen rond Financiën zou Weekers de WKR willen uitstellen om eerst een aantal knelpunten op te lossen.

Overgangstermijn
 Kamerleden Helma Neppérus (VVD) en Ed Groot (PvdA) zien het verlengen van de overgangstermijn met twee jaar wel zitten. Neppérus:‘Er zijn nog veel vragen en het is een heel gedoe, zeker voor kleine bedrijven, om de regeling goed op te zetten.' Groot adviseert Weekers om goed te luisteren naar de klachten en wensen van werkgevers en werknemers met betrekking tot de WKR.

Send this to a friend