Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

10-03-2010

Wij roepen dit al jaren!

Wij roepen dit al jaren!

De Jager steunt ZZP-er

Nieuwsbericht | 10-03-2010 | Inkomstenbelasting

Minister De Jager van Financiën geeft zelfstandigen zonder personeel ("ZZP-ers") een extra steuntje in de rug. Om het urencriterium voor de zelfstandigenaftrek te kunnen halen mogen ook uren worden meegerekend die worden besteed aan acquisitie, scholing en het bijhouden van de administratie.

De Belastingdienst zal hier soepel mee omgaan. De Jager maakte dit bekend op het congres van het Platform Zelfstandige Ondernemers in Amsterdam.

De Jager: "Ik heb mij altijd sterk gemaakt voor de belangen van ondernemers. Met deze maatregel geef ik gehoor aan de signalen dat zelfstandigen zonder personeel door de crisis vaak zwaar worden getroffen. Ik reken er op dat de overgrote meerderheid van deze groep hierdoor alsnog in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek."

Door de crisis kampen veel ZZP-ers met minder opdrachten, zodat ze moeite hebben met het halen van de norm van 1225 uur om de zelfstandigenaftrek te mogen claimen. ZZP’ers die minder omzet hebben, besteden relatief meer tijd aan acquisitie en scholing en die uren tellen ook mee. Dit geldt ook voor andere niet-declarabele activiteiten zoals het bijhouden van de administratie. De maatregel geldt voor de belastingaangifte over 2009 en 2010.

Send this to a friend