Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

01-12-2014

Werkkostenregeling verplicht

Werkkostenregeling verplicht

Zoals u al eerder op onze website heeft kunnen lezen, wordt de WKR per 1 januari 2015 verplicht. Hiermee komt er een einde aan de sinds 2011 geldende keuzeregime voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen door de werkgever.

Binnen de WKR is alles wat wordt vergoed en verstrekt aan een werknemer loon, maar daartegenover staan wel een vrije ruimte, een aantal gerichte vrijstellingen en een nihil waardering voor een aantal voorzieningen (loon in natura) op de werkplek.

! Mogelijk moeten de arbeidsvoorwaarden worden aangepast bij de overstap naar de WKR. In dat geval is er toestemming nodig van de weknemers en van de eventuele ondernemingsraad.

! De gebruikelijkheidstoets houdt in dat de vergoedingen en verstrekkingen niet in belangrijke mate (30% of meer) mogen afwijken van wat er in vergelijkbare omstandigheden gebruikelijk is. Dit betreft de totale omvang van de vergoedingen en verstrekkingen die zijn aangewezen als eindheffingsbestanddeel. Mogelijk wordt de gebruikelijkheidstoets op termijn aangescherpt.

Wilt u meer weten over de Werkkostenregeling?

Send this to a friend