Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

04-12-2014

Werkkostenregeling 2015

Werkkostenregeling 2015

De Werkkostenregeling moet vanaf 1 januari 2015 verplicht worden toegepast.

Nog voor die tijd wordt de regeling op een aantal onderdelen aangepast. Een hiervan is de introductie van een nieuwe vrijstelling voor gereedschappen en ICT-hulpmiddelen. Vanaf 1 januari 2015 kunt u deze onder voorwaarden belastingvrij aan uw werknemer vergoeden of verstrekken.

Met ‘gereedschappen’ worden de voorwerpen bedoeld die worden gebruikt om iets te maken, te meten of te controleren. Zoals een hamer en duimstok van een timmerman, het fototoestel van een fotograaf en kwart van een schilder. De verf waar een schilder mee schildert, het papier om de foto op af te drukken en het kantoormeubilair vallen niet onder gereedschappen.

ICT-hulpmiddelen zijn onder andere mobiele telefoons, tablets, laptops en printers inclusief toebehoren. Onder voorwaarde dat deze voorwerpen noodzakelijk zijn voor het werk van de werknemer, kunnen deze belastingvrij worden vergoed of verstrekt.

De werkgever bepaalt binnen redelijke grenzen of iets noodzakelijk is. Alleen voorwerpen die voor het werk worden gebruikt en de werkgever betaalt, worden als noodzakelijk beschouwd. Hierdoor is het niet mogelijk een gedeelte van het salaris van een werknemer om te zetten in een onbelaste vergoeding. De inspecteur moet aantonen dat de vergoeding of verstrekking niet redelijk is, als hij het niet eens is met de keuzes van de werkgever. Ook voor vergoedingen en verstrekkingen aan commissarissen en directeuren moet de werkgever aangeven dat dit noodzakelijk is.

Lees hier onze vorige artikelen met betrekking tot de Werkkostenregeling

Send this to a friend