Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

25-08-2013

Wel of toch maar niet je BTW-nummer op je website?

Wel of toch maar niet je BTW-nummer op je website?

Ook voor een belastingadviseur in Amsterdam is het soms moeilijk te begrijpen dat zelfs de overheid zichzelf tegenspreek.

Op de site van de belastingdienst is in augustus een bericht geplaatst over de verplichting van de vermelding van BTW-nummers. In dit bericht was opgenomen dat het BTW-nummer niet verplicht moest worden vermeld op de website van de ondernemer. Op 20 augustus corrigeerde de belastingdienst dit bericht; het BTW-nummer moest wel verplicht worden vermeld op de site van de ondernemer.

Afgelopen donderdag is er een brief gepubliceerd van de minister van binnenlandse zaken. Hierin gaat hij in op de verwerking van het BSN nummer in het BTW nummer. In de brief geeft de minister aan dat hij heeft overlegd met de staatsecretaris van financiën en er staat dat ondernemers niet verplicht zijn om hun BTW-nummer te vermelden op de site.

Moet je als ondernemer nu wel of niet je BTW-nummer vermelden op je site? Vooralsnog kan je er maar vanuit gaan dat de informatie die nu op de site van de belastingdienst staat juist is. Dus vermeld je BTW-nummer maar op je site.
 

Send this to a friend