Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

20-04-2011

VT 2011

VT 2011

Tegengaan fraude met Voorlopige Teruggaaf prioriteit Belastingdienst

Het tegengaan van fraude met de Voorlopige Teruggaaf behoort tot de beleidsprioriteiten van de Belastingdienst in 2011. Dit antwoordt Staatssecretaris Weekers van Financien op vragen van het Tweede Kamerlid Omtzigt (CDA). Weekers verwijst in verband met de te nemen maatregelen naar de Fiscale Agenda.
In de Fiscale Agenda staat dat de staatssecretaris zogenoemde fiscale systeemfraude zoveel mogelijk wil voorkomen en hard wil aanpakken. Hiervoor worden onder andere de controles aan de poort uitgebreid. Ook wil het kabinet het fiscale boetebeleid aanscherpen en is er binnen de Belastingdienst een 'anti-fraudebox’ ingesteld waarin ongeveer 200 experts continue naar systeemfraude speuren.
Iemand die het slachtoffer is van identiteitsfraude en van wie duidelijk is dat hij daar zelf geen betrokkenheid bij had, krijgt de schade vergoed van de Belastingdienst. In de Fiscale Agenda kondigt Weekers onder andere aan dat de procedure die leidt tot wijziging van het rekeningnummer recent is gewijzigd waardoor het 'stelen’ van fiscale identiteitsgegevens van een ander veel moeilijker wordt.
 
Bron: Plein +
 
Send this to a friend