Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

17-02-2014

Voorkom een boete door tijdig aangifte te doen of uitstel te vragen

Voorkom een boete door tijdig aangifte te doen of uitstel te vragen

Als u een aangiftebiljet voor de inkomstenbelasting heeft ontvangen, dan is het belangrijk om goed te letten op termijnen.

Het te laat indienen van een aangifte kan namelijk vervelende gevolgen hebben.

Als u een aangiftebiljet ontvangt, dan moet u voor 1 april 2014 aangifte doen. Dient u de aangifte niet op tijd in dan ontvangt u van de Belastingdienst eerst een herinnering en daarna een aanmaning. In de aanmaning staat de uiterste termijn waarbinnen u alsnog aangifte kunt doen. Doet u de aangifte niet binnen deze termijn, dan zal de Belastingdienst u een boete opleggen. Deze boete bedraagt nu nog € 226, maar wordt voor belastingjaar 2014 en later verhoogd tot € 344.

Om de boete te voorkomen, is het dus van groot belang dat u de aangifte op tijd indient. Als u de aangifte niet op tijd kunt indienen, kunt u de boete ook voorkomen door tijdig uitstel te vragen voor het indienen van de aangifte. Als u zelf uitstel vraagt dan krijgt u eenvoudig uitstel tot 1 september 2014. Maakt u gebruik van een fiscale dienstverlener dan zal deze voor u uitstel kunnen aanvragen. Dit becon uitstel loopt zelfs nog langer door, namelijk tot 1 mei 2015.

Bent u op zoek naar iemand om uw aangifte te doen? Bekijk hier onze fiscale diensten!

Send this to a friend