Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

03-03-2014

Voorkom boete bij aangifte inkomstenbelasting

Voorkom boete bij aangifte inkomstenbelasting

Als de aangifte inkomstenbelasting niet voor 1 april 2014 bij de belastingdienst is ingediend, riskeert u een boete van de belastingdienst. Voorkom dit door uitstel aan te vragen.

U moet voor 1 april de aangifte inkomstenbelasting indienen. U kunt ook uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Zonder uitstel krijgt u een boete als u te laat uw aangifte indient. De hoogte van de boete begint bij € 235 en kan maximaal oplopen tot € 4920.

Voorkom boete
Koppel Belastingadviseurs heeft een speciale regeling met de Belastingdienst: voor al haar klanten is er uitstel voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting. Aan dit uitstel zijn wel voorwaarden verbonden. Als u om wat voor reden dan ook de aangifte inkomstenbelasting niet voor 1 april kunt indienen, neem dan contact met ons op en voorkom een boete.

Belastingrente
Ook zal, indien de aangifte na 1 april wordt ingediend, er belastingrente berekend worden door de Belastingdienst. De belastingrente voor de inkomstenbelasting is minimaal 4%.

Vooraf ingevulde aangifte
Via de website van de Belastingdienst is sinds 1 maart 2014 de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting beschikbaar. Als u gebruik maakt van de vooraf ingevulde aangifte kijk deze dan goed na voordat u deze indient. Er kunnen aftrekposten dan wel saldi waarover belasting betaald moet worden ontbreken.

Koppel Belastingadviseurs kan voor u zowel het uitstel als de aangifte verzorgen.

Send this to a friend