Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

26-02-2013

Voor golfcursus gereden kilometers waren zakelijk

Voor golfcursus gereden kilometers waren zakelijk

Bijtelling privéauto
Een werknemer moet voor het privégebruik van een auto van de zaak een bijtelling bij zijn inkomen doen. De bijtelling hoeft niet plaats te vinden als de werknemer kan bewijzen dat hij de auto op jaarbasis voor minder dan 500 km privé gebruikt.

 

Kilometers voor golfcursus: zakelijk?

Een dga had in het jaar 2008 een sluitende kilometerregistratie voor de auto van de zaak bijgehouden. Volgens de kilometeradministratie had hij in 2008 327 kilometer privé gereden. De inspecteur accepteerde een totaal van 738 kilometer niet als zakelijke kilometers. De ritten waren gemaakt in verband met deelname aan een driedaagse golfcursus. De dga had op de cursus zijn golfvaardigheidsbewijs gehaald.

 

Zakelijkheidsaspect

De cursus was georganiseerd door de brancheorganisatie waarvan de dga lid was. De dga had de cursus gevolgd om meer kans te maken om opdrachten binnen te halen voor zijn BV. Nadat was gebleken dat de BV er niet in slaagde om enkele specifieke opdrachten binnen te halen, had de dga nog maar één keer gegolfd. Hof Den Bosch was van oordeel dat de dga voldoende aannemelijk had gemaakt dat hij om zakelijke redenen had deelgenomen aan de golfcursus. De in verband daarmee gereden kilometers waren daardoor zakelijk.

 

Send this to a friend